banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon ak parti Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu

Suriyeli Mülteciler İçin Bilgi ve Eğitim Merkezi Açıldı

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Vali Güvenç, tesisin yapılmasında ve Suriye sorununa duyarlılık gösterenlere teşekkür ederek; Suriye’de yaşanan vahşetin Suriye, Türkiye ve tüm dünya ülkeleri için asrın sınavı olduğunu ifade etti. Vali Güvenç konuşmasında; UNICEF’in Suriye’de yaşananlara gösterdiği duyarlılığı bütün uluslararası organizasyon ve devletlerin de göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Suriye’de yaşananların mutlaka bir gün biteceğini sözlerine ekleyen Vali Güvenç: “Önemli olan bu zulüm bittikten sonra insanların nerede durdukları ve hangi pozisyonu aldıklarıdır. Zulümden, katliamdan yana mı yoksa barıştan insanlıktan yana mı olduğunu herkes görecek” dedi. “Milletimiz tarih boyunca mazlumun yanında durdu, bundan sonra da böyle devam edecek” diyen Vali Güvenç konuşmasının sonunda güzel günlerin gelmesi temennisinde bulundu.

UNİCEF Türkiye Başkanı Dr. Ayman A. Abulaban “Sayın Valimizin bu açılışa iştirak etmesi bize gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyeti, Suriye Halkına çok önem vermektedir. Suriyeli misafirlerden en büyük isteğim çocuklarını bu merkeze göndermeleridir. Zira ne zaman ülkelerine denecekleri belli olmadığından ülkelerine dönene kadar çocuklarının eğitimlerinin kesintiye uğramaması gerekir” dedi.

Vali Yardımcısı Aylın Kırcı Duman ise; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in talimatları doğrultusunda AFAD ve UNICEF’in yardımlarıyla “Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi”ni açtıklarını ifade ederek, hayırlı olmasını diledi.  

Açılışın ardından Vali Güvenç; iç donanımları UNICEF tarafından sağlanan merkezi gezerek hazırlanan eğitim setlerini Suriyeli çocuklara dağıttı. Açılışta Vali Celalettin Güvenç’e Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, UNİCEF Türkiye Başkanı Dr. Ayman A. Abulaban, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, daire amirleri ve Suriyeli vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve beraberindekiler daha sonra Şanlıurfa Valiliği tarafından hizmete açılan Suriyeli Misafirler Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.  Veysel Karani Mahallesi’nde hizmete açılan Suriyeli Misafirler Koordinasyon Merkezi’ni gezen Vali Güvenç ve beraberindekiler burada Suriyeli vatandaşlarla sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.