banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon ak parti Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu

Suriyeli Kürtler İHH'ya Teşekkür Ettiler

Aileler adına aile büyükleri olan Muhammed adındaki Suriyeli kürt dede teşekkür için dün Ş.Urfa İHH Derneğimizi ziyaret etti.

Ş.Urfa İHH İnsani Yardım Derneği başkanı Behçet Atila ile kürçe konuşup teşekkürlerini iletirken kürtçe şunları söyledi; “İHH gerek Suriye içinde ve gerekse de Suriye dışında yaşayan Suriyelilere çok büyük yardımlar yaptı. Hatta Ürdün ve Lübnan’daki Suriyelilere de yardım dağıttığınızı da duyduk. Suriye’de İHH ismini duymayan bilmeyen belki de yoktur. Çünkü mutlaka herkes bir şekilde iHH yardımlarından istifade etmiştir. Ve en önemlisi de bu yardımları dağıtırken kesinlikle kişilerin ırkına ve diline bakmaksızın yardım yapıyorlar. İHH’nın Suriye’de kürtlerin yaşadığı Kobani, Rasılayn, Haseki, Qamışlo ve diğer bölgelerde kürtlere yardım dağıttıklarına defalarca şahit olduk. Türkiye tarafına gelen Suriyeli kürt aileler de yardımlarınızdan gayet memnunlar. Kobani’den Suruç ilçesine gelen kürlere daha 3-4 gün önce yardım dağıttınız.  Sizlere teşekkür etmeyi bir borç bildim ve bu münasebetle şu anda buradayım. Sizlere çok teşekkür ederiz. Allah sizden razı olsun. Elhamdulillah sizin getirdiğiniz yardımlar bol olduğu için  bazen yeni gelen Suriyeli kardeşlerimize de dağıtıyoruz. Allah bu vakfı korusun be çalışmalarını bereketlendirsin.

Ş.Urfa İHH Başkanı Behçet Atila da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “yaptığımız yardım çalışmaları bir lutuf değil insan ve müslüman olmamızın gereğidir. Siz muhacir kardeşlerimize yardım etmek vaciptir. Allah(cc)  imkan verirse sizlere daha çok yardımcı olacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.