banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Suriyeli 2 gazeteci kafaları kesik halde bulundu (GÜNCELLENDİ)

Şanlıurfa Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde, gazetecilik yaptıkları belirtilen 2 Suriyeli, ikamet ettikleri ikinci kattaki dairelerinde kafaları kesik halde bulundu.

Edinilen bilgilere, ilçede Ayn Vatan gazetesini çıkartan Suriye uyruklu İbrahim Abdulkadir ve Firas Hammadi’nin evine sabah saatlerinde gelen yakınları Abdulkadir ve Hammadi’nin cesetleriyle karşılaştı. Kafaları kesilen Suriyeli gazetecilerin cesetlerinden biri kapı arkasında bulunurken diğerinin cesedi ise evin arka odasında bulundu.

Olayın ardından olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edilirken savcı olay yerinde incelemelerde bulundu. Suriyeli gazetecilerin cenazeleri yapılan incelemelerin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı.

Öldürülen İbrahim Abdulkadir ve Firas Hammadi’nin Şanlıurfa’da Arapça haftalık yayın yapan Ayn Vatan gazetesinde çalıştıkları belirtildi.

Suriye’nin Rakka kenti nüfusuna kayıtlı olan iki gazetecinin ölüm nedenin yapılan araştırmalar sonunda ortaya çıkacağı belirtiliyor.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, 7 Suriyeliyi de ifadelerini almak üzere emniyete götürdü.

 (Osman Gülebak-Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.