banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Sur ve İdil'de 10 PKK'li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı önemli yurt içi başlığı altında dün gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Buna göre, dünkü operasyonlarda Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 9, Şırnak'ın İdil ilçesinde ise bir kişi olmak üzere toplamda 10 PKK'li öldürüldü.

Açıklamada Sur’da devam eden operasyonda kapsamında 9 PKK'linin öldürüldü belirtilerek şu ana kadar öldürülen PKK'linin ise 257 olduğu ifade edildi.

Operasyonlarda ayrıca, 11 el yapımı patlayıcının  imha edildiği toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise 313 olduğu kaydedildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde ise şu ana kadar 66 PKK'linin,  dün itibariyle ise 1 PKK'linin öldürüldüğü belirtilerek diğer çalışmalar hakkında şu bilgiler paylaşıldı: "48 el yapımı patlayıcı imha edilmiş (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 313’tür. Silah, mühimmat ve malzeme (dört adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 117 adet AK-47 piyade tüfeği fişeği, iki adet el bombası ve bir adet kamera) ele geçirilmiştir."

Öte yandan Erzurum’da bir evde yapılan aramada ise bir adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 94 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, altı adet av tüfeği ele geçirildiği belirtilerek iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.