banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

'Sur Sakinleri İnisiyatifi' Başbakanla görüşmek istiyor

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde halkın bir araya gelerek oluşturduğu "Sur Sakinleri İnisiyatifi", AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ederek, Sur ile ilgili projelerde kendi taleplerinin de dikkate alınmasını istediler.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar tarafından karşılanan Sur Sakinleri İnisiyatifi üyeleri, parti binasının toplantı salonunda yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Sur ile ilgili projelerde kendilerinin görüşlerinin de alınmasını isteyen inisiyatif üyeleri, yapılan projelerde mağdur ve mazlum Sur halkının, ranta kurban edilmemesini istediklerini belirttiler.

Yaklaşık 3 aydır çatışmalardan dolayı meydana gelen mağduriyetin giderilmesini isteyen inisiyatif, Sur'un, kendi içinde yaşayan insanlarıyla bir kültür hazinesi olduğuna dikkat çektiler.

Sur'da yapıların imarının insanları gözeterek düzenlenmesi gerektiğini ifade eden inisiyatif üyeleri, AK Parti Diyarbakır il Başkanı Muhammed Akar'a, Cumhurbaşkanı ya da Başbakan ile görüşme taleplerini ilettiler.

Talepleri dinleyen Akar, insiyatif üyelerinden oluşan bir heyeti Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştürebileceği sözünü verdi.

Yapılan görüşmenin ardından "Sur Sakinleri İnisiyatifi" adına konu hakkında açıklamalarda bulunan Süleyman Sayın, halkının mağduriyetinin giderilmesini istediklerini söyledi.

İlçede bir yıla yakın bir zaman bugünkü olayların hazırlıklarının yapıldığını belirten Sayın, bütün olup bitenlerden yetkililerin haberdar olduğunu ama bir müdahalede bulunulmadığını ifade etti.

Sayın, "Sur halkı mağdur olsun! Peki, bu mağduriyeti kim giderecek? Bizler elbiselerimizi bile alamadan ilçeden çıktık. Annemle beraber evimizi terk ettik. Şu an kaldığımız evde elbiselerimizi yıkayacak makinemiz yok. Annem elle elbiselerimizi yıkıyor.   Birileri evlerinde oturuyor çamaşır makinası ve televizyonlar var. Biz ise bir evin odasında 7 kişi kalıyoruz. Beyefendiler bir evde ve bir salonda bir kişi yatıyor. Çıkıp medyaya ‘Biz Sur halkının yanındayız. Sur halkıyla beraberiz’ diyorlar.  Peki, nasıl halkla beraber olacaksınız. En güzel elbiseyi giyiyor, rahat yaşıyorsun. Sur halkını dilenci yerine koydunuz. Orada yaşayan insanlar bu ülkenin vatandaşı değimli. Bölgede siyaset yapanlar tamamen halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorlar. Kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda hareket ediyorlar. Seçim geldiği zaman ise hepsi beraber 'Bu bizim halkımızdır, hadi gidelim, zaten kerizdirler, gidip oylarını alalım' diyorlar. Bu halkın sorunlarını dinlemediğin zaman nasıl gelip oy isteyecek yüzün olacak. Bu halkın sorunlarının hal edilmesi lazım." diye konuştu.

HÜDA PAR ve İslami STK'ları da ziyaret edeceklerini belirten inisiyatif üyeleri, taleplerini şöyle sıraladılar:

- Evi yıkılan ev sahiplerine yıkılan evlerinin yerlerinde ev verilmesi

- Kiracılara mümkünse Sur'da, değilse başka yerde kira öder gibi konut sahibi yapılması

- Mağdur halka yapılan yardımların mümkünse daha iyi ve sürekli hale getirilmesi ve farklı imkânlar sağlanması

- Suriçi'ndeki genç nüfus göz önüne alınarak iş imkânları (Kredi ve hibe yoluyla desteklenmesi) ve gençlerin ıslahı için çalışmaların artırılması (M. Hüseyin Temel, Ermah Deniz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.