banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

Sur ilçesinde çatışmalar devam ediyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lilerin yeniden hendek kazarak barikatlar kurması nedeniyle meydana gelen çatışmalar şiddetini artırdı.

Silah seslerinin eksik olmadığı ilçenin; Fatihpaşa, Hasırlı ve Savaş mahallelerinin tümünde Cemal Yılmaz ve Dabanoğlu mahallelerinde bir kısmında çatışmalar devam ediyor.

Çatışmalar nedeniyle halk evlerine kapanırken, yakınlarına misafir olan bazı kişilerin de ilçede mahsur kaldığı belirtildi.

PKK’lilere müdahale eden polisin bazı mahalle ve sokakların başlarında konuşlandığı görülürken, ilçede; Alparslan İmam Hatip Ortaokulu, Alparslan Anadolu Lisesi ve Süleyman Nazif İlkokulunda eğitime ara verildi.

Gerginliğin artması üzerine yeni çatışmaların yaşanmasından endişelenen çok sayıda aile evlerini terk ederken, bazıları ise sokağa çıkma yasağı korkusu nedeniyle alışveriş merkezlerine akın etti.

Öte yandan ilçe halkının, son günlerde hendek kazmaya başlayan PKK’lilere tepki göstererek hendek kazılmasını engellediği öğrenildi. Ancak son iki günde halka baskı kuran PKK’liler, bazı sokaklardan yeniden hendek kazarak barikat kurdu. (M.Hüseyin Temel / Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.