banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Sur ilçesinde bir PKK'li öldürüldü

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, merkez Sur ilçesinde cadde ve sokaklara hendek kazarak barikat kuran PKK’lilere yönelik düzenlenen operasyonda bir PKK’linin öldürüldüğü bildirildi.

Sur ilçesinde gerçekleştirilen operasyon sırarasında PKK’liler tarafından, el yapımı bomba ve uzun namlulu silahlarla polislere saldırıda bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, “Güvenlik güçlerimizin Sur ilçesinde gerçekleştirdikleri operasyonların engellenmesine yönelik olarak, bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı bomba ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, buna karşılık veren güvenlik güçlerimiz ile BTÖ mensupları arasında çıkan çatışmada bir şahıs ağır yaralanmış, yaralı şahıs kaldırıldığı hastanede 07.11.2015 günü hayatını kaybetmiştir. Şahsın parmak ve avuç izleri ile ilgili yapılan incelemelerde, ilimizde geçmiş tarihte ele geçirilen patlamamış el yapımı bombalar üzerinde elde edilen izlerle eşleştiği tespit edilmiştir.” denildi.

Sur ilçesinde devam eden olaylarla ilgili toplam 6 kişinin gözaltına alındığının kaydedildiği açıklamada, “Gözaltında bulunan şahıslardan biri adli makamlarca tutuklanmış, 2 şahıs ise halen gözaltında olup soruşturma işlemleri devam etmektedir. Ayrıca devam eden operasyonlar esnasında bir emniyet mensubu hafif şekilde yaralanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

(İLKHA)

,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.