banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Sur esnafının hali içler acısı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 37’inci gününe girerken yasağın kalktığı Gazi Caddesi esnafının sıkıntıları artarak devam ediyor.

Çatışmaların sürdüğü Sur ilçesinde iflas noktasına gelen esnafı bu sefer de kar yağışı vurdu. Sokağa çıkma yasağının kalktığı Gazi Caddesinde az da olsa işyerlerini açan esnafın işyeri tabelaları, karın ağırlığına dayanamayarak düştü.

Ne yapacaklarını bilemez hale geldiklerini belirten bir esnaf, “Anlatayım derdimi ancak zaman yetmez ki. Perişan olduk. Çatışmalardan kurşun yedik. Yetmedi, iflasa sürüklendik. Bu da yetmedi bir darbe de kardan yedik. Bu tabelalar her biri bir milyar değerinde en az. Bir kazancımız da yok. Nerden para bulup onaracağız. Şaşırdık kaldık.” dedi.

Düşen tabelaları onaracak imkanları olmadığını belirten bir başka esnaf da, “Çek halimizi çek. Herkes görsün. Bu memleketi bize zehir ettiler. Tabelamızı onaracak imkanımız kalmadı” sözleriyle yaşanan olaylara tepkisini dile getirdi.

Çatışmalar sis altında devam ediyor

Öte yandan yoğun sise rağmen devam eden çatışmalarda dün sabah saatlerine PKK’liler tarafından el yapımı patlayıcı atılması sonucu 2 asker hafif yaralanmıştı.

Silah ve bomba seslerinin yükseldiği ilçeye, çok sayıda askeri zırhlı araç sevk edilirken yasağın kalktığı Gazi Caddesi'ne giriş çıkışlar polis kontrolünde yapılıyor. İlçede dükkanlarını açan az sayıda esnaf ise iş yerlerinin önünü temizlemeye çalışıyor.

Çatışmalar nedeniyle birçok sağlık personeli ve ambulans ilçenin çeşitli yerlerine sevk edilirken, Mardin Kapı yakınlarında ise zırhlı bir ambulansın bekletildiği görüldü.

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden bu yana yaşanan çatışmalarda 73 PKK’linin öldüğü belirtildi.  (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.