banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Sünnet Şöleninde çocuklar firar etti
Şanlıurfa’da 5 yıldır devam eden geleneksel sünnet şöleni sabah saatlerinde Balıklıgöl Platosu’nda yeniden başladı. Balıklıgöl’ü ziyaret eden çocuklar aileleriyle birlikte Hz. İbrahim’im doğduğuna inanılan kutsal mağarayı ziyaret edip dualar etti. 

Daha sonra aileleriyle birlikte, tahsis edilen özel bir otobüs firmasıyla şehir turu yapılıp, sünnet şöleni yapılacak Şehitlik Çamlık Aile Çay Bahçesi’ne getirildi, çocuklar, burada salâvat ve dualar eşliğinde sünnet ettirildiler.


Sünnetten kaçan kaçana
Ailelerinin kucağında sünnet masasına götürülen bazı çocuklar, tekme ve yumruk atarak sünnetçinin elinden kurtulmak için uzun süre direndi. Ağlaya ağlaya güçlükle sünnet ettirilen çocukların susması için devreye giren kirveleri ise onlara bol bol lokum yedirmeye çalıştı.

Bugün yapılan sünnet şöleninde,14 yaşlarında bir genç iğneden korkarak sünnet masasında kaçtı, ailesi beşine düştü, diğer yandan diğer çocuklarda sünnet olmamak için aileleriyle epey mücadele etiler kimi annesini saçını çekti kimide babasını tokatladı, bazıları da fark ettirmeden kaçmaya çalıştı. 


Organizasyon koordinatörü Abdülkadir Karakuş yaptığı konuşmasında Şölen kapsamında çocuklara sünnet takım elbisesi, ayakkabı ve aksesuarların olduğu sünnet paketi hediye ediyoruz. Bu yıl toplamda 500 çocuğun sünnet ettirilmesi hedefledik. Sünnet merasiminin ardından ailelere yemek paketleri ve çocukların ilaçları verilerek evlerine kadar götürüyoruz dedi.
www.balikligol.com  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.