banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

STK Başkanlarından Teröre Lanet

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı, E.Sabri Ertekin başkanlığında, ŞUTSO toplantı salonunda, bir araya gelen STK başkanları, artan terör olaylarını esefle kınayarak “Bu tür saldırıların, asla bir faydasının olmayacağını birlik ve beraberliğimize zarar veremeyeceğini” ifade ettiler.

Ortak hazırlanan basın açıklamasını ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin yaptı. Ertekin açıklamasında “Ülkemizde son zamanlarda tırmandırılmaya çalışılan terör olaylarının tümünü ve buna bağlı olarak kutuplaştırma çabalarını şiddetle kınıyoruz. Bunlar dünyanın 16. Büyük ekonomisi olmayı başarabilen ve hızla daha da ileriye gidecek olan ülkemizin önünü kesmeye yönelik faaliyetlerdir.  Dinimizce de sırf bir ırkın üstünlüğünü sağlamak için başkalarını ezmek, öldürmek haramdır. Asıl olan hangi din ve ırktan olursa olsun bütün vatandaşlarımızın güven ve refah içerisinde yaşamalarıdır. Bunun için de parçalanmamız değil daha da kenetlenerek bütünleşmemiz lazımdır.

Türkiye günden güne değişen ve gelişen bir ülkedir. İnsan haklarına gittikçe daha çok önem verilmektedir. Herkesin başkalarına zarar vermeden özgürce yaşaması için gerekli ortam sağlanmakta ve giderek daha da iyiye götürülme çabaları mevcuttur. Terörün sonu yoktur. Bir şekilde kandırılmış ve terörün tuzağına düşmüş ve suça karışmamış vatandaşlarımızın da, gelişen yeni Türkiye’de insanca yaşayabilmeleri için gerekli çabalar sarf edilmektedir, ancak arttırılması gerekmektedir. Bu tedbirlere rağmen ülkeyi terörize etmeye çalışanlar için de en sert önlemler alınmalıdır. Bilhassa doğu ve güneydoğu da vatandaşların güvenliği sağlanarak istemeyerek de olsa baskıyla teröre destek vermemeleri sağlanmalıdır.

Sınır güvenliği ve patlayıcı maddelerin dağıtımıyla ilgili gerekli tedbirler alınarak bu olaylar kaynağında kurutulmalıdır.

Aşağıda isimleri bulunan Sivil Toplum Kuruluşları olarak terörü kınıyoruz. Devletimize ve Hükümetimize güveniyoruz. İnşallah Devletimiz bu badirenin de altından kalkacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine sabır diliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı birlik ve beraberliğe davet ediyoruz.

Açıklamaya imza atan başkanlar;

E.Sabri Ertekin

Mehmet Emin Aydın

Mehmet Kaya

A.Rahman Yetkin

ŞUTSO Başkanı

Tic.Borsası Mec.Bşk.

Ticaret Borsası Bşk.

MÜSİAD Şube Bşk.

Ahmet Akbıyık

Ahmet Eyyüpoğlu

Mustafa Önal

Zeki Yıldırım

Esnaf San. Od.B.Bşk.

Ziraat Odası Bşk.

Müteahhitler Birl. Bşk.

İnşaat Mühendisleri Od.İl Tems.

Mehmet Öksüzoğlu

Müslüm Yanmaz

Necdet Bayık

İbrahim Tapışık

ŞUGİAD Bşk.

GAP Seracılar Bşk.

EczacılarOdası Bşk.

Bedensel Engelliler Şube Bşk.

Mustafa Aslan

Ali Ellidağ

Kureyşi Çelik

Murat Güneş

Evren San.Yap.Koop.

Şöförler ve Otom. Der.Bşk.Vekili

Gıda İm. Koop.Bşk.

Gıda İm.Koop. Bşk.Yd.

 

 

 

 

Halil Demirkol

Fuat Gemalmaz

Mustafa Ertürk

İbrahim Toru

Kuyumcular Od.Bşk.

Gıda Topt.Dern.Bşk.

Zahireciler Od.Bşk.

ŞUPİAD Bşk.

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.