banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Haliliye Emir Preldzic 4

Statta kitap okuma molası

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri nedeniyle 11 Nisan stadında bulunanlar “etkinlik çerçevesinde 10 dakika kitap okuma molası” verdiler.

 

Valilik önünde Atatürk Anıtına Çelenklerin konulmasıyla başlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri 11 Nisan stadında devam etti.  

 

Statta bulunan askeri araçla Vali Nuri Okutan; Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Cevat Torun halkı selamladı. İl Milli Eğitim Müdür Hanifi Şahin günün anlam ve önemine ilişkin olarak yaptığı konuşmasının ardından okullar öğrencilerin yaptığı gösteri ve yürüyüşü izledi.

 

Günün anlam ve önemine belirten şiirleri öğrencilerin okumasının ardından stadyumu dolduran bütün vatandaşlara “Işığımı Arıyorum, Okuyorum” kampanyası çerçevesinde düzenlenen etkinlikle 10 bin kitap dağıtıldı.

 

Protokol ve gazeteciler ile vatandaşlara dağıtılan kitaplar, stadyumda büyük bir sessizlik oluşturarak, “10 dakika kitap okuma faaliyeti” gerçekleştirildi.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, kitap okuma etkinliğinin ardından alana inerek, bayram töreninde görev alan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ve öğretmenleri kutladı. Öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılaşan Vali Okutan, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

 

Törenin ardından bir açıklama yapan Nuri Okutan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ecdadımızın büyük bir miras bıraktığını belirterek, bu mirası korunmanın önemine değindi. Çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan Vali Nuri Okutan, “Çocuklarımız geleceğimizi inşa edecekler. Bizler atalarımızdan aldığımız büyük ve görkemli mirası onlara en iyi şekilde aktarmak ve daha ileriye taşımakla yükümlüyüz. Bu yükümlülüklerimizi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz. Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı ilimizde de coşkuya kutlanıyor. Bu gün bayram törenin ardından stadyumu dolduran vatandaşlarımıza 10 bin kitap dağıttık. Çok büyük bir etkinlik oldu” dedi.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.