banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Elazığ’da düzenlenen ‘Genç Türkiye, Genç Siyaset’ adlı konferansta konuşan Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sosyopolitik sorunların arka planında, cehalet, tarihsel ve dinsel plandan kopuşların olduğunu belirtti.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür merkezinde düzenlenen konferansa eski bakan Suat Kılıç, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ katıldı.

Konferans Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmazın konuşması ile başladı. Başkan Yanılmazın konuşmasından sonra Elazığ’ı tanıtan bir Sinevizyon gösterisi sunuldu.

Konuşmasına konferansı düzenleyen Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür ederek başlayan eski bakan Kılıç: “Yaratılmış her şey insana hizmet etmek için var olduğuna göre insanca yaşamanın sırrına eren her bireyde demek ki insana hizmet etmek için var. Cehalet ile itham edilen bir din haline getirildik. Hâlbuki bizim inancımızın ilk emri bize okumayı emrediyor. Bizde petrol yok bizde doğalgaz yok. İyi ki yok eğer olsaydı hazır petrol ve doğalgazın geliri ile geçinen körfez ülkeleri gibi bilim, sanayi ve teknolojide tembelliğe itilebilirdik. Biz bilek ve beyin gücümüzü harekete geçirmek zorundayız.” dedi.

“Kitap almaya paramız yok sigara almaya paramız var”

Kılıç: “ Zaman zaman gençlerden şunu duyuyorum ‘Ağabey, kitap almaya paramız yok ama sigara almaya paramız var.’ Birçok kitap da yarıya varan indirim ve bir paket sigara parasına birçok kitap var. Yani gençlerin sigara içmeye parası oluyor ama kitap almaya parası olmuyor.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin sorunları cehaletimizden kaynaklanıyor”

Türkiye’nin geleceğinde gençleri büyük ihtiyacın olduğunu Kılıç, “Bugün Türkiye’nin yaşadığı sosyopolitik sorunların tamamının arka planında yine bilgisizliğimiz, cehaletimiz, tarihsel ve dinsel plandan kopuşlarımız var. Birileri Ankara’da hamaset yapıyor ‘Diyarbakır’ın çakıl taşını kimseye kaptırmayız’ diyor ötekiler oradan onlara taşlarla cevap veriyor. Taşla söylenen siyasi fikirler neticede böyle bir siyaset zuhur ediyor.” şeklinde konuştu.

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Farklı fikirler fikir zemininde kaldığı sürece, teröre dönüşmediği sürece askerin, polisin canına kast edilmediği sürece bayrağımıza ve milletimize kast edilmediği sürece her türlü fikri meşru bir biçimde ifade edilmesine izin verilmelidir. 77 milyonluk bir milletin tek bir fikir etrafında kenetlenmiş olduğunu hayal etmek beyhude bir çabadır. Bir belediyenin iş makineleri yolları düzeltmek için de kullanılabilir hendekler açmak içinde kullanılabilir. Tercih size kalmıştır.”

Kılıç, konuşmasını gençlerin sorularını yanıtlayarak sonlandırdı. (Ebubekir Yavuz- İLKHA)                          

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.