banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Sonsuza Kadar Kahrolsun İsrail!
Haber: Halil Cömert

İsrail’in Gazze’ye insanî yardım götüren Mavi Marmara Gemisi’ne uluslararası karasularda korsanca baskın yaparak katlettiği 9 şehitten biri olan Furkan Doğan’ın memleketi Kayseri’de, “Kahrolsun İsrail” dedikleri için 30 genç 1 yıl hapis cezasıyla yargılanacak. Furkan’ın kemiklerini sızlatan dava, 24 Kasım 2011 tarihinde Kayseri Kaski Spor ile İsrail’in Maccabi Bnot takımları arasında oynanan Euro CUP kadınlar basketbol müsabakasının ardından açıldı. Maçta, Filistin bayrağı açtıkları ve “Kahrolsun İsrail” şeklinde slogan attıkları belirlenen 30 genç, “din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret” suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Jet Hızındaki İddianame Hemen Kabul Gördü!

Kayseri Cumhuriyet Savcısı Hacı Çam, 24 Kasım 2011’deki maçın üzerinden bir hafta bile geçmeden jet hızıyla iddianameyi hazırlayıp 29 Kasım 2011’de mahkemeye sundu. Kayseri 3. Sulh Ceza Mahkemesi de iddianameyi 1 Aralık 2011 tarihinde kabul ederek 1 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak gençlere tebligat çıkardı. Davanın ilk duruşması 27 Ocak 2012’de görülecek.

Konaç: Bu Neye Hizmettir?

“Kahrolsun İsrail” şeklinde slogan atan gençlere dava açılmasına tepki gösteren Avukat Fevzi Konaç, demokratik tepkinin dile getirildiğini kaydederek; bugünkü konjonktörde böyle bir davanın bu dehli hızlı açılmasına akıl erdiremediğini ifade ederek, bu davanın neye hizmet ettiğini sordu.

“İsrail’in Kahrolması Vicdanların Ortak Sesi”

İHH İnsani Yardım Vakfı da dün yaptığı bir açıklamayla İsrail avukatlığı kokan davaya tepki gösterdi. İsrail’in 1948’den beri yaptığı katliamlara ve İsrail yönetimine dünyanın dört bir yanında siyaset, hukuk, medya, ekonomi, kültür, sanat ve spor alanları da dahil olmak üzere her platformda doğal olarak tepki gösterildiğine dikkat çeken İHH açıklamasında, “İnsanlığın başına bela olan İsrail’in kahrolması duası ve nidası bütün dünya halklarının vicdanının ortak ifadesidir. O gençlerle aynı düşünceyi paylaşıyor ve tekrar haykırıyoruz: Kahrolsun İsrail” denildi.

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.