banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

'Son günlerde evimizi gözetlediklerini görüyorduk'

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde PKK’liler tarafından evi ablukaya alınıp uzun namlulu silahlar ve onlarca el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıya maruz kalan HÜDA PAR üyesi Recep Bozkır, son günlerde evlerinin gözetlediğine dikkat çekti.

PKK/HDP’yi desteklemedikleri için hedef alındıklarını söyleyen Recep Bozkır, HDP’nin yüksek oy aldığı bölgelerde halkın hedef seçildiğini dile getirerek, yaşadıklarını İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlattı.

İslami hassasiyetlerinden dolayı saldırının hedefi haline geldiklerine vurgu yapan Bozkır, “Onları evimize alıp yemek vermediğimiz için hedef alındık. Son günlerde evimizi gözetlediklerini görüyorduk. Bizi tabak çalma eylemelerine ve canlı kalkan eylemlerine çağırdıklarında onlara uymuyor, kapımızı kapatıp evimizde oturuyorduk. Ne zaman bir çatışma yaşansa evimizden dışarı çıkmazdık. Bunun için hedef gösterildik ve hatta kimi zaman mahalleliyi de bize karşı kışkırttılar.” dedi. 

“Onlara destek veren insanlar bile evlerini terk etmek zorunda kaldı”

Mahallelinin çok büyük sıkıntılar çektiğini ve hatta HDP’ye oy vermişlerin bile evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirten Bozkır, sözlerine şöyle devam etti: “Onlara destek veren insanlar bile evlerini terk etmek zorunda kaldılar. Çünkü mahallenin etrafında hendekler kazıp mayın döşemişler. Bazen canları sıkıldığında bu mayınları patlatarak halkı korkutuyorlar. HDP’ye destek verenler bile onlardan soğuyarak evlerini terk etmek zorunda kaldı. Biz de onlara destek çıkmadığımız için defalarca ‘Siz ne zaman buradan taşınacaksınız’ diyerek üzerimizde baskı kurmaya çalışıyorlardı.”

Evlerinin bulunduğu bölgenin özellikle hendeklerle kazıldığını ifade eden Bozkır, evin arka sokağında PKK/HDP destekçilerinin yoğun olmasından dolayı hendek kazılmadığını söyledi.

“Onları desteklemeyenlerin evlerinin önünde mayın patlatırlar, hendek kazarlar”

PKK’lilere tepki gösterenlerin hedef haline geldiğini ve mahalleden evlerini taşımak zorunda kaldıklarını belirten Bozkır, “Onları desteklemeyenlerin evlerinin ve işyerlerinin önünde ya mayın patlatırlar ya da hendek kazarlar. Benim evimin üstünden sokağı kapatmak için perde astılar. Ben de onları evimin üstünden perde asmasınlar diye uyardım. Onlara tepki gösterenler evini buradan götürmek zorunda kalıyordu. Bunlar kendilerini uyaran ve işlerine engel olanlara saldırırlar.” dedi.

Saldırı anında evde 10 kişi olduklarını ve çoğunlukta çocukların bulunduğunu dile getiren Bozkır, atılan bombaların patladığı esnada çocukların çok korktuğunu söyledi.

“HÜDA PAR’ın mahalleye gelmesiyle evden çıkmış olduk”

Evlerinin 12 saat süren saldırı boyunca PKK’liler tarafından ablukaya alındığına dikkat çeken Bozkır, sözlerine şöyle devam etti: “Evime onlarca el yapımı bomba attılar. Bunlardan bir kaçı patladı. Allah’ın yardımıyla bu bombaların çoğu patlamadı. Bu bombalardan bir tanesi komşumun evinin damına düştü ve damın duvarı yıkıldı. Emniyeti defalarca aradım ama kimse gelmedi. Polisi her aradığımızda bize ‘biz gece gelemiyoruz, saldırı yapabilirler’ diyorlardı. Gündüz tekrar aradım ve bana ‘siz bize haber vermemişsiniz’ dediler. İl ve ilçe emniyet müdürlüğünden beni aradılar. Bana ‘geleceğiz’ dediler ama kimse gelmedi. HÜDA PAR’ın mahalleye gelmesiyle evden çıkmış olduk.”

Özellikle HDP ye oy veren insanların yoğun olduğu bölgelerde bu tür zulümlerin yaşandığını belirten Bozkır, “Bu bölgelerde su borularını patlatıyor, trafoları hedef alarak insanları elektriksiz bırakıyorlar. Bir olay olduğunda esnafın işyerlerini kapatıyorlar. Halk kendi ihtiyaçlarını gideremeyecek, ekmek alamayacak duruma geliyor.   İnsanlar ‘olay çıkmasın, kimse ölmesin’ diye onlara oy verirken. Şu anda onlara oy veren insanların hali ortadadır. Buna en iyi örnek Sur İlçesi ile Cizre’dir.” dedi. (M.Hüseyin Temel / M.Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.