banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Soğuklar soba satıcılarının yüzünü güldürdü

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde etkili olan soğuk havalar nedeniyle soba satışlarının artmasın esnafın yüzünü güldürdü.

35 senedir soba satıcısı esnafı olduğunu belirten Abdurrahman Efe, son bir haftada soğuk havaların başlamasıyla 2 kamyona yakın soba sattıklarını söyledi. Soba satışlarının son bir haftada en yüksek seviyeye ulaştığını belirten Efe, soba fiyatlarının ise 30-120 lira arasında değiştiğini söyledi.

Efe “Bundan 15 gün önce bu satışlarımız yoktu. 12’nci ayı devirdik, o kadar satış yoktu. Soba satışlarımız bir haftadır başlamıştır. Karla beraber kuru soğuğun gelmesi satışlarımızı bayağı ilerletti. 2 kamyona yakın satışımız oldu. Bu bir hafta içerisinde halk adeta sobaya hücum etti. Bazıları gelip eskiyen borularının yerine yeni borular alıyor. Fiyatlarımız geçen seneye göre aynı. Geçen sene de boruları 5 liradan satıyorduk şimdi de 5 liradan satıyoruz. Sobalarımız ise 30 TL ile 120 TL arası değişiyor. Bir iki kamyon daha gelir ve böylece onları da satar sezonu kapatırız.  İki ay boyunca soğuk havada yapabileceğimiz satışı bir hafta içinde yaptık.” diye konuştu.

Vatandaşlardan Osman Yaman “Kızıltepe’de soğuklarla beraber elektrik kesintileri de başladı. Ondan dolayı sobaya muhtaç kaldık. Çocuklarım hastalandı dün akşam, onları acile götürdüm. Mecburen soba aldım. Evde sobayı kuracağız ardından kömür, odun ve tezek gibi yakacak kullanacağız.” dedi. (Mehmet Aslan- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.