banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Sizin İçin Varız Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı
 

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni ve Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Arttırılması Hibe Projesi Kapsamında İsmail-Nazif Bayraktar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü olarak hazırlanan “Sizin İçin Varız” isimli hibe projesi kapanış toplantısı Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde yapıldı.

 

Sizin İçin Varız proje koordinatörü ve İsmail-Nazif Bayraktar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Hülya Aydoğdu Proje ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgi verdi. Aydoğdu projeye 17.12.2010 tarihinde başladık. Projemizin toplam maliyeti Bugüne kadar toplam 4.067 kız öğrenciye ulaştık. Bu öğrencilerden 850 tanesini okullu yaptık dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise yaptığı konuşmada Şanlıurfa 544 Bin Öğrenci nüfusu ile Ankara, İstanbul, İzmir’ den sonra en fazla öğrencisi olan bir ilimiz. Türkiye’ de en fazla taşımanın yapıldığı illerden birisi. Yine ilimiz nüfus artışında iller sıralamasının başında yer almaktadır. Her yıl 50 bin veya 55 bin öğrenciyi biz ilköğretime alıyoruz. Böylesi potansiyeli olan bir ilin eğitim sorunları eğitim ihtiyaçları eğitimde yapılacak çalışmalar da muhakkak suretle büyük bir önem arz etmektedir. Ben bu projede katkısı olan herkesi başta okul müdürümüz olmak üzere  kutluyorum dedi.

 

Karakopru Belediye Başkanı Av Nihat Çiftçi ise yaptığı konuşmada Biz Karaköprü Belediyesi olarak Bu tür sosyal destekli projeleri her zaman destekliyoruz. Özelikle bu projede Kız Çocuklarımızın olması çok faydalı ve yararlı olmaktadır, geçmişte okula gidemeyen kız çocuklarımızın bu Projeler sayesinde eğitim hayatına atılması bizleri oldukça duygulandırmıştır dedi.

 

 

Konuşmaların ardından Projeye emek veren İlimizdeki okul Müdürlerine İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ve Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi tarafından birer katılım belgesi verildi.

 

Sizin İçin Varız projenin toplam bütçesi 102.292  euro dur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.