Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_4uj7mrgkbqbmi0p08gvvnfara7, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Siverek'te "Davette Sabrın Önemi" konulu seminer haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Siverek'te

ŞANLIURFA - Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SİVEREK İKRA-DER)  tarafından dernek binasında konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Vedat Turgut’un katıldığı “Davette Sabrın Önemi” konulu seminer düzenlendi.

İslam davetçileri için sabrın önemine değinen Turgut, Hz. Eyyüp, Ashab-ı Uhdud  kıssalarından kesitler sundu.  İslam davetçilerinin her asırda sünnetullah gereği çeşitli musibet, hastalık, korku ve sıkıntılarla imtihan edildiğine değinen Turgut, davetçilerin Kalu Bela’da vermiş oldukları söze sadık kalarak Allah’a tevekkül ettiklerini ifade etti.

Günümüzde de İslam davetçilerin çeşitli saldırılara maruz kaldığına vurgu yapan Turgut, “Geçmişte Ashab-ı Uhdud’un yaşadıklarını, günümüzdeki Müslümanlar da yaşıyorlar. Diyarbakır’da 6-8 Ekim olaylarında İslam davetçileri 3’üncü kattan aşağı atılmış, başları taşlarla ezilmiş, mübarek cesetlerinin üzerinden arabalarla geçilmiş, Ashab-ı Uhdud gibi ateşe verilmişlerdir.”şeklinde konuştu.

Program, İslam davası yolunda şehit düşenler için yapılan dua ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.