banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Erdoğan Bursa

Siverekli polisin Fenerbahçe hayali

Taksimi kana bulayan saldırıda, katliamı önleyen kahraman polisten güzel haberler var. Başındaki şarapnel parçaları çıkarıldı. Gözü kurtuldu, görme kaybı olmayacak. Ağabeyi en büyük hayalini paylaştı: Fenerbahçeli futbolcularla tanışmak

Türkiye, 31 Ekim pazar sabahı Taksimden yükselen bomba sesiyle irkildi. Canlı bomba Vedat Acar, Çevik Kuvveti hedef almıştı. Patlamada 32 kişi yaralandı ama daha büyük bir faciadan teröristi fark eden polis memuru Halil Keskinbıçakın dikkati sayesinde dönüldü... AKŞAM dün, kahraman polisin olay anına ilişkin ağabeyine anlattıklarını duyurmuştu. Patlamada başı, göğsü ve kolundan yaralanan Keskinbıçakın Şişli Etfal Hastanesindeki tedavisi sürüyor. Genç polis, 4 saat süren bir operasyon geçirdi. Başına isabet eden şarapnel parçaları çıkarıldı. Göğsüne gelen parçalara ise hayati tehlike taşımadığı için dokunulmadı. En büyük müjde ise Keskinbıçakın kaybetme riski taşıdığı gözüyle ilgili. Genç polis, görme kaybı yaşamayacak. Doktorları, bir süre bulanık olarak görebileceğini belirtiyor.


DÜNYALAR ONUN OLUR
Keskinbıçakın mesai arkadaşları da sık sık hastaneye gelerek, durumuna ilişkin doktorlardan bilgi alıyor. Ameliyattan çıktıktan sonra yakınlarıyla görüşmek isteyen Keskinbıçakın yanına giren ilk kişi ağabeyi Mehmet Keskinbıçak oldu. Kardeşinin moralinin oldukça iyi olduğunu ve patlamada yaralanan diğer meslektaşlarının durumunu sorduğunu anlatan ağabey,  Bize en büyük isteğinin çok sevdiği Fenerbahçeli futbolcularla tanışmak olduğunu söyledi. Eğer futbolcular Halili ziyaret ederse ona dünyaları verecekler dedi.
Genç polisin facebooktaki sayfasını da adının yazdığı Fenerbahçe forması süslüyor.

TERÖRİSTİN KIYAFETİ DİKKATİNİ ÇEKMİŞ
KeskİnbIçak teröristle ilgili olarak da ailesine şu bilgileri vermiş: Büfeden kola alırken şüpheli birini gördüm. Hava sıcak olmasına rağmen çok kalın giyinmişti. Vücudu şişman ama yüzü zayıf görünüyordu. Dikkatimi çekti. Etrafı izlerken ona takıldım.  Genç polis, patlama anını da şöyle anlatmıştı: Otobüse doğru yaklaşan güneş gözlüklü, çantalı kişi dikkatimi çekti. Tedirgin davranışları şüphemi daha da artırdı. Yerden su şişesini alır gibi eğildim. Belinden sarkan kabloları gördüm. Canlı bomba olduğunu anladım, hemen silahıma sarıldım. Göz göze geldik, titremeye başladı. Silahını çekmeme fırsat bırakmadan bombayı patlattı.

O AKŞAMA TEŞEKKÜR ETTİ TÜRKİYE ONA MİNETTAR
AKŞAM, dün Canlı bombayla göz göze, manşetiyle genç polisin katliamı önleyen hamlesini duyurmuştu.         Haber büyük yankı uyandırdı, haber bültenleri, internet siteleri geniş yer ayırdı. Hastanede AKŞAMı okuyan Keskinbıçak, yakınları aracılığıyla haberi yapan muhabirimiz Levent Albayrakı arayarak teşekkür etti. İnternette ise Şanlıurfalı polise övgüler vardı. Vatandaşlar, daha büyük bir facianın önüne geçen polise teşekkür ve geçmiş olsun mesajları yağdırdı.

Levent ALBAYRAK / Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.