banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Şırnak'ta 236 PKK'li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı önemli yurt içi olaylar başlığında verdiği bilgelere göre, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde şu ana kadar toplamda 236 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.

Cizre’de 203 PKK’li öldürüldü

Cizre’de devam eden operasyonlarda dün itibariyle 6 PKK’linin toplamda ise şu ana kadar 203 PKK’linin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, “Sekiz adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş. Yedi adet barikat kaldırılmış. Bir adet av tüfeği, silaha ait 115 adet fişek ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirilmiştir.” denildi.

Öte yandan, Cizre’de 27 Aralık'ta çıkan çatışmalarda aldığı kurşunlarla ağır yaralanıp Batman'da bir hastaneye kaldırılan Ali Tetik (34) adlı kişi hayatını kaybettiği öğrenildi.

Silopi’de 33 PKK’li öldürüldü

Silopi’de devam eden operasyonlara yönelik yapılan açıklamada ise,  dün itibariyle 3 kişinin, toplamda da 33 PKK’linin öldürüldüğü belirtilerek, “19 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş. Dört adet barikat kaldırılmış. Bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği silaha ait çok sayıda fişek ve şarjör, el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 20 adet tüp, bir adet jeneratör, çok miktarda ilk yardım malzemesi ve gaz maskesi ele geçirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Güçlükonak’ta bir PKK’li yakalandı

Şırnak Güçlükonak’ta ise bir PKK’linin yakalandığı yine ilçedeki operasyonlar kapsamında, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 148 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki adet el bombasını ele geçirildiği bildirildi.

Şırnak merkezde de operasyonlar sürüyor

Şırnak merkezde de operasyonlar sürüyor. Şırnak kent merkezi Dicle Mahallesinde sabah saatlerinden itibaren güvenlik güçleri ve PKK’liler arasında çıkan çatışmada 2 PKK’li öldürülürken 1 PKK’linin yaralandığı belirtildi.

Dün gece Bahçelievler mahallesinde bulunan Polis evine saat 23: 00 sıralarında PKK’liler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda roket mermisi polis evine isabet etmezken olayda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

Saldırıdan sonra düzenlenen operasyonlarda sabah saat 07:00 sıralarında çukur ve barikatların bulunduğu Dicle Mahallesi Orman Caddesinde PKK’liler ile  sıcak çatışma yaşandı. Çatışmada 2 PKK’li öldürüldü 1 PKK’li yaralandığı öğrenildi.

Şırnak kent merkezinde bugün kepenkler açılmazken Dicle Mahallesinde operasyon sürdüğü belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.