banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Sınırda kaçarken annesini kaybetti

 Suriye’deki saldırılardan dolayı on binlerce Kobanili Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine kaçtı. Canlarını kurtarmak isteyen Kobanili sığınmacılar ise, kaçış sırasında yakınlarını kaybedip mallarını bırakmak zorunda kalıyorlar.

Suriye’nin Kobani şehrinden IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiye’nin Şanlıurfa Suruç ilçesine sığınan on binlerce kişi, günlerce sınırda ve ilçenin çeşitli park, cami, taziye evleri, düğün salonları ve ambarlarda yaşamam tutunmaya çalışıyor.

Kobani’den kaçarken Suruç ilçesine sığınan kimi Kobanili ailesini, kimisi ise tüm malını geride bırakmak zorunda kalırken birçoğu da sınırda geçerken yakınlarını kaybetti. Yakınlarını kaybedenlerden birisi de Abdullah Hasan isimli Kobanili mülteci.

Kobani’den kaçarak yaklaşık 6 gün sınırda beklediklerini belirten Hasan, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Her şeyimizi bırakıp buralara geldik. Hemen yanı başımızda saldırılar oldu ve bizde bu yüzden canımızı kurtarmak için kaçarak ailemle birlikte buraya geldik. Saldırı olur olmaz annem ve akrabalarımın hepsi birden kayboldu ve nereye gittiklerini dahi bilmiyorum. Canımızı kurtardık ama geride tüm malımızı bıraktık. Bizler kimseye hiçbir şey yapmadık ki bunlar başımıza geldi. Annemi kaybettim, ne yapacağımı bilmiyorum. Kimsede bize yardım etmedi.” Diyerek insanlık dramlarını dile getirdi.  (Fatih Akgül-Mehmet Aslan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.