banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Siirt'te Hac ve Umre semineri verildi

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde katılımcılara, İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Batman Temsilcisi Halil Gergin tarafından bilgilendirme semineri verildi.

Umreye gidecek olan Müslümanlara önemli hatırlatmalarda bulunan Halil Gergin, katılımcılara tavsiyelerinde bulundu.

Haccın İslam’ın temel şartlarından olduğunu ifade eden Gergin, “İslam’ın temel şartlarından biridir. Bu ibadeti gücü yeten Müslüman’ın mümkün derecede yerine getirmesi gerekir. Hac ibadeti farz olan ibadetlerdendir.” dedi.

Geçmişte Müslümanlar bin bir zahmetlerle Allah-u Teâlâ’nın emrini yerine getirmek için aylarca devam eden yolculuklara çıktıklarını hatırlatan Gergin, “Müslümanlar uzak diyarlardan develerin sırtında yolculuk yaparak Hacca gidiyorlardı. Kimileri altı ay kimileri de bir yıl yürüyordu bin bir zahmetle gidiyorlardı. Bugün ise imkânlar çok geniştir.  Gerçekten bu Allah’ın bir lütfudur. Müslümanlar da bunun için gayret göstermelidirler.” şeklinde konuştu.

İnzar Hac ve Umre turizm Organizasyonu tercih eden ziyaretçilere bilgi veren Siirt İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Temsilcisi Ramazan Dok demir ise, “Siirt’ten Hac ve Umreye gidecek olan kardeşlerimiz, mütercim kitapevine başvurabilirler, bizimle iletişim kurmak isteyen kardeşlerimiz 0546 911 53 34 -0532 391 35 37 nolu telefonlardan bize ulaşabilirler." ifadelerini kullandı. (Muhammed Dayan-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.