Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_edsuahu6762ehtouprnalns3g0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Sığınmacıların Yüzde 80'i 18 yaş altı çocuklar oluşturuyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Sığınmacıların Yüzde 80'i 18 yaş altı çocuklar oluşturuyor

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye'den Suruç'a gelerek barınma merkezlerinde kalan ailelerin çocuklarına her türlü desteği veriyor.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç İlçesinde bulunan Yatılı Bölge Okulu Bahçesindeki çadır kenti ziyaret etti ve çocuklarla özel olarak ilgilendi. Vali Küçük, Kobanili çocuklarla tercüman aracılığıyla sohbet etti, kamptaki çocuklara oyuncak dağıttı.

Çocukların savaş ortamında yaşadıkları travmayı atlatması için psikologlar eşliğinde çalışmaların devam edeceğini belirten Küçük, “Bizler Devlet olarak mültecilerin her türlü sorununu çözmek için Afat, Kızılay ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla elimizden geleni yapıyoruz, ancak bilindiği üzere ilçemize savaş nedeniyle gelen sığınmacıların büyük bir bölümünü kadın ve çocuklar oluşturuyor. Özellikle eğitim çağındaki çocuklara önem vermek zorundayız. Onların çocukluklarını yaşamaları için oyun alanı oluşturduk. Sadece bu yeterli değil. Kobanili çocukların eğitimi içinde çeşitli çalışmalara başladık. Bu çalışmalarımız sadece çadır kampında değil Suruç’ta ikamet eden misafir ailelerin de çocuklarını unutmayacağız” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.