banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şeyh Ahmed Yasin, Şanlıurfa'da anıldı

İşte İHH Adına Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla'nın yayınladığı o mesaj: "Filistin’de işgale karşı iki ayrı intifadanın öncülüğünü yapan, vücudunun 12 yaşından beri felçli olmasına rağmen Allah yolunda mücadeleden, direnişten geri kalmayan, mücadeleyi ruhunun derinliklerinden hayatına aksettiren, kendisine gıpta edilecek güzide insan,  büyük insan,  büyük lider,  İslami direniş Hareketi(HAMAS)’nin manevi lideri  Seyh Ahmed Yasin  bir sabah namazı sonrası cami çıkışında siyonist İsrail helikopterlerinden fırlatılan füzelerle 22 Mart 2004 tarihinde şehid edildi.  Saldırıda ikisi Şuheda  Şeyh  Ahmed Yasin’in yardımcısı olmak üzere dört kişi daha şehid oldu.

Şeyh Ahmed Yasin, bütün dünyada Filistin İslâmi Direniş Hareketi’nin kurucusu ve manevi lideri olarak bilinir. Fakat o sadece belli bir oluşumun, örgütün değil Filistin’de bir neslin yeniden dirilişine, uyanışına ve kimliğine sahip çıkmasına vesile olan kutsal bir direnişin önderidir. Dolayısıyla o Filistin’in, Filistin davasının, siyonist işgale karşı verilen kutsal bir mücadelenin önderidir. İşgale karşı 1987’de başlatılan birinci intifadaya o öncülük etmiştir.  2000 yılında başlatılan Aksa İntifadası’nın da en önemli manevi önderi ve lokomotifi olmuştur.  Bundan dolayı Filistin’de “iki intifadanın şeyhi (lideri, önderi)” olarak bilinmektedir. 
Dünya Müslümanlarına düşen, Filistin'deki cihadın öncülüğünü yapan, çektiği bütün sıkıntılara ve zorluklara rağmen asla davasından taviz vermeyen Şeyh Ahmed Yasin'in meselesine sahip çıkmak, onu ve kutsal davasını desteklemek ve onun ibretlik/destansı hayatını detaylarıyla öğrenmektir. Şehidimizi Rahmetle anıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.