banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

'Seni vatana helal etmiyorum'

Van'ın Saray ilçesi PKK'nın askeri araca saldırması sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Erkan Durukan'ın cenazesinde gözyaşları sel oldu. Şehit eşinin sözleri çarpıcıydı.

Van'ın Saray ilçesi kırsalında terör örgütü PKK üyelerinin askeri araca saldırması sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Erkan Durukan'ın cenazesi, İzmir'de öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

Şehit Durakan için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen törene İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Çocukları Doğukan ve Korcan ile sürekli ağlayan Emine Durukan, eşinin tabutuna defalarca sarıldı. Emine Durukan, eşini “Seni vatana helal etmiyorum. Allah’a emanet ediyorum. Güle güle git. Ciğerim, aşkım benim. Nasıl öldürdüler seni?” diye uğurladı. Cenaze namazından sonra askeri geçit töreni düzenlendi. Eşine el sallayarak ve asker selamı vererek uğurlayan Emine Hanım'a çocukları da eşlik etti.



Manisa'da sınıf öğretmenliği yapan Emine Durukan, eşinin Van'da bir ayı kaldığını, buluşmalarının böyle olduğunu söyledi. Başçavuş Erkan Durukan'ın tayininin Adapazarı'na çıktığı, hafta sonu yıllık izin alarak Van'dan ayrılacağı öğrenildi.



Cenazede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanlığı'nın birer çelengi de yer aldı. Durukan'ın cenazesi, Kadifekale Şehitliği'ne defnedildi.

VATAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.