banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Şehit ailelerinden mahkemenin tutumuna tepki

HDP’nin sokağa çıkma çağrısıyla başlayan 6-7 Ekim saldırılarında PKK’liler tarafından katledilen Yasin Börü, Riyat Güneş, Hasan Gökgöz ve Ahmet Hüseyin Dakak'ın katillerinin yargılandığı davanın ikinci duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Müşteki ve mağdurların avukatları, ilk duruşmada yargılanmanın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için “Geniş salon” talebi başta olmak üzere tüm talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Talebin reddedilmesine tepki gösteren mağdur aileler isteklerinin adil bir yargılanma olduğunu söylediler.

Mahkeme heyetinin tutumunu eleştiren Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, oğlu Hasan Gökgöz ve arkadaşlarına yapılanları göz önünde bulundurularak yargılamanın yapılmasını istedi. Mahkeme heyetini protesto ettiğini açıklayan Baba Gökgöz, “Mahkeme heyetini Allah’a havale ediyorum. Yarım mahşer gününde onların boğazını tutacağım.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na seslenen baba Gökgöz, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan her gün Yasin ve arkadaşlarının adını meydanlarda anıyor. Madem bu kadar samimisiniz, madem içiniz yanıyor, o halde gelin bu davaya sahip çıkın. Gelin ve bizler ne haldeyiz görün. 6-7 Ekim katliamının azmettiricileri olan HDP’liler mecliste ayak ayaküstüne atıp keyiflerine bakıyor. Sizden isteğimiz; katilleri yakalayın, katilleri! Azmettiricileri yakalayın. Biz böyle bir adaleti kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

Hüseyin Dakak’ın babası Özdekin Dakak ise azmettiricilerin de yakalanıp gerekli cezaya çarptırılmasını istedi.

Duruşmanın küçük bir salonda yapılmasına tepki gösteren Yasin Börü’nün babası Fikri Börü de mahkeme heyetinin, yargılama yaparken Yasin’in parçalanan bedenini akıllarına getirip öyle bir yargılama yapmalarını istedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.