banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

SEGBİS sistemi ile ifade alınmasına tepki

Hatay’da, Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen gösterilerde başına biber gazı kapsülünün isabet etmesiyle hayatını kaybettiği iddia edilen Abdullah Cömert ile ilgili dava, sanık polis Ahmet Kuş'un 'güvenlik gerekçesiyle' yaptığı talep üzerine Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşınmıştı. Mahkeme duruşmaya çağırmadığı sanık polisi, Mersin'den ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) ile sorgulama kararı aldı. Karar Mersin Barosu Başkanlığınca yapılan basın açıklaması kınadı.

Polisin SEGBİS sistemi ile ifadesini alınmasını protesto eden Mersin Barosu’na bağlı avukatlar, Mersin Adalet Sarayı önünde bir araya geldi. Avukatlar adına basın açıklaması Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Sami Dündar yaptı.

Dündar, sanık polis memuru hakkında Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın güvenlik riski gerekçesi ile Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi’ne alındığını hatırlattı.

Dündar, “Bugün Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık polisin ifadesinin SEGBİS sistemi üzerinden Mersin’de alınacak olmasını hukuken kabul etmek mümkün değildir” diye ifade etti. (Osman Öksüz-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.