banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Antalyaspor

Şanlıurfa’ya toz yağıyor, Uzmanlar uyarı yaptı
Öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak devam eden toz bulutu saat 15.00 sıralarında insanın nefes almasını güçleştirdi.



Güneşin önünü perdeleyen toz kızıl bir hava oluşturdu. Toz bulutu her geçen dakika etkisini arttırırken durumun daha ne kadar devam edeceği ise bilinmiyor.



Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bilindiği üzere ilimizde Hava Kirliliği Ölçüm Cihazı Kurulu olup, partikül Madde (PM10) ve Kükürtdioksit (S02) ölçümü yapılmaktadır. İlimizde meteorolojik faktörlerden kaynaklanan toz bulutu (toprak Yağması) nedeniyle olumsuzluklar yaşanmaktadır.

İlimiz Hava Kalitesi Ölçüm Cihazımızın PM (partikül Madde) ölçüm değerleri kısa vadeli sınır değerlerin (300 ug/m3) üzerinde seyretmektedir. Bu nedenle Kalp ve solunum hastalığı (astım gibi) olan kişiler, yaşlılar ve çocuklar zaruri durumlar dışında evlerinde kalmalı ve aktivite seviyelerini düşük tutmalıdırlar. Bunun dışında herkes dış ortamda yapılan fiziksel aktivitelerden kaçınmalıdırlar. Ayrıca uzun süreli ve yoğun efor sarfının azaltılması gerekmektedir.
Mustafa Akkuş / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.