banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Şanlıurfalı Mevsimlik Tarım İşçileri Zehirlendi

Konya – Tuzlukçu’ya mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya giden Mevsimlik Tarım İşçileri Derneği Sekreteri Hasan Cingisiz yaptığı açıklamada; “ishal ve kusma şikâyeti yaşayan üç farklı bölgelerde çalışan işçilerimizin ortak şikâyeti üzerine 112 acil’i arayarak durumu yetkililere bildirdik. Bir Kısım hastayı ambulans, bir kısmı işveren yardımıyla bir kısım işçi de kendi imkânlarıyla civardaki sağlık ocaklarına götürüldü. Sağlık Ocağındaki ilk muayenelerin ardından yetkililer İşçilerin içtikleri sudan zehirlendiklerini belirtti. 20 işçimiz şuan hastanede müşahede altında tutuluyor” dedi.

Mevsimlik Tarım İşçileri Başkanı Mehmet Göbek ise işçileri arayarak durum hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
Konya’daki yetkililer ile görüşen Dernek Başkanı Mehmet Göbek, durumla ilgili gerekli incelemelerin derhal yapılması ve işçilerin sağlık durumlarıyla ilgili gerekenlerin eksiksiz yapılmasının önemine vurgu yaptı.
Durumla ilgili yetkililerin gerekli incelemeleri başlattığı ve işçilerle görüşüp konu hakkında bilgi aldıkları öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.