banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Şanlıurfalı hukukçulardan Cumhuriyet gazetesine suç duyurusu

 Şanlıurfa Adliye Sarayı önünde konuyla ilgili yapılan basın açıklamasını okuyan Hukukçular Derneği Şanlıurfa İl Temsilcisi Basın Sözcüsü Av. Ömer Avcı, yapılanların hakaret olduğunu ve kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Basın hürriyeti ve ifade özgürlüğü kapsamında Cumhuriyet Gazetesinin Peygambere hakaret karikatürü yayınlaması davranışının aymazlık olduğunu ifade eden Avcı, Cumhuriyet Gazetesinin karikatür dergisini yayınlamasının suç olduğunu dile getirdi.

Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerinin 4 sayfalık kısmını yayınladığı için Cumhuriyet Gazetesi, 14.01.2015 günkü sayı ile suç işlediğini belirten Avcı, “Dinimiz İslam’a göre Hz. Peygamberin bedeni, çehresi çizilemez, resmedilemez ve bir filimde rol olarak kullanılamazken, bunun da medya mensuplarınca çok net bilinmesine rağmen, aşağılayıcı bir karikatür karakteri ile yayınlanması, ahlak sınırlarını aşan hukuk kurallarını ihlal eden, kabul edilemez bir tutum haline gelmiştir” dedi.

Özgürlüğün bir sınırının olduğunu, toplumun değerlerine saygı duymamanın adı ve konusunun 'özgürlük' olmadığını kaydeden Avcı, yapılan karikatürle milyonlarca kişinin dini inançları ve Hz Peygamberimizin ruhaniyeti incitilmiş, hakaret edilmiş, suç işlenmiştir. Bu durumda Cumhuriyet gazetesindeki köşelerinde Hz. Peygamberin karikatürize edildiği görselleri paylaşan yazarlar, Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya ile gazetenin yazı işleri müdürü Ayşe Yıldırım Başlangıç başta olma üzere, diğer ilgililerin fail olduğu, şüpheli sıfatıyla soruşturulması ve haklarında dava açılması, Şanlıurfa Savcılık Makamından istenmiştir” şeklinde konuştu.

Avukatlar daha sonra suç duyuruşunda bulunmak amacıyla savcılık makamına çıktılar. (Sedat Kuşulay -İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.