banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şanlıurfalı Göçerleri Rahatlatan Yasa Onaylandı

Geçtiğimiz gün TBMM’den geçen Ceylanpınar TİGEM arazileri konusunda da bir açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç, “25 ayrı mahalle şeklinde 60-70 yıldır lavabosuz, okulsuz illegal yaşayan vatandaşlarımız vardı. 5 bin nüfus göçerler. Bunlara maalesef hiçbir çözüm üretilememişti. Gene Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in vaatleri doğrultusunda yaptığımız çalışmalar sonucunda TİGEM arazilerinin içerisine tam 131 bin dekar arazi bu 5 bin nüfusu dağıtılmak üzere dün yasayı meclisten geçirdik. Ankara’ya özellikle de onun için gittim. Yasa da bazı aksaklıklar olmasın diye. Sağ olsun Sayın Bakanımız da bizzat takip etti. 131 bin dekarlık arazi göçerlere TİGEM’den tahsis ediliyor. 60-70 yıldır tanımı yapılmamış, lavabosu, yolu, okulu, elektriği olmayan bölgelerde yaşayan insanlarımız medeni bir şekilde kendi arazilerinde beş ayrı köy olarak kuracağız. Beş ayrı köyde de bundan sonra hayatlarını sürecekler. Bunun içinde gerek bakanımıza gerekse milletvekillerimize, tarım bakanlığına ve TİGEM Genel Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan onaylamazsa zaten olmazdı. 130 bin dekar arazi kolay bir şey değil. Ama helal olsun vatandaşımız buna layıktır. Devletin malı milletindir. Bunu da dün gece meclisten çıkarmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. İnşallah hak sahiplerine yarından itibaren yerlerini verip o kötü görüntüyü, işgalleri bitireceğiz. Hayırlı olsun, Şanlıurfalıların kadim bir sorun daha çözüldü” dedi.

Bakan Faruk Çelik, “Dün gece 24.00’da kanun meclisten geçirdik. Göçerlerle ilgili düzenleme 70 yıldır yapılamamıştı. Göçer kardeşlerimize de arsa tahsisini TBMM’den dün gece geçirdik. Gecemiz gündüzümüz Şanlıurfa’nın yolları için köyleri için. Şanlıurfa’nın kaybettiği zamanı kısa süre içerisinde yakalamak ve kısa süre içerisinde bu hizmetleri Şanlıurfa’ya ulaşmasını sağlamak için geçiyor. Valisiyle, Kaymakamlarıyla, Belediye Başkanlarıyla, Milletvekilleriyle huzurlu bir çalışma ortamımız var Allah bozmasın” dedi.

Anahtar Kelimeler:
TİGEMGöçerler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.