banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Şanlıurfa'dan Aile Bakanlığına tecavüz çağrısı VİDEO

Şanlıurfa İl Kadın Platformu, bir basın açıklaması düzenleyerek Siverek ilçesinin Ekinbaş köyünde cinsel istismara maruz kaldığı belirtilen 13 yaşındaki S.֒nün Devlet tarafından korunması gerektiğini kaydetti.

Şanlıurfa İl Kadın Platformu adına açıklama yapan Mazlum Der Şanlıurfa Şubesi Başkanı Meral Dervişoglu; Siverek’te cinsel istismara maruz kalan  13 yaşındaki S.Ö. isimli kız çocuğunun hastanede tedavi altına alındığını, polisin olay hakkında soruşturma başlattığını ve mağdur olan S.֒nün korunması gerektiğini  söyledi.

Savcılık tarafından ifadesi alınan 15 yaşındaki zanlı E.֒nün tutuklandığı belirten Dervişoglu,  “Olayın duyulmasının ardından küçük kızın ailesinin tehdit aldığını ve köylerinden sürgün edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bölgedeki töre anlayışına göre kızın, ailesi tarafından  öldürülme tehlikesi bulunmaktadır.  Bir canın daha intihar süsü verilerek öldürülmesinden endişe duymaktayız” ifadelerini kullandı.

Mağdur kız çocuğunun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alınması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu,  “S.֒ nün gerek hastanedeki tedavi sürecinde, gerekse sonrasında can güvenliğinin sağlanmasını beklemekteyiz.” şeklinde konuştu.

(Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.