banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa'daki Mülki erkanın bayram mesajları...

İŞTE O MESAJLAR...

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik Şanlıurfalıların Bayramını Kutladı. Çelik Mesajında: "SaygıdeGer Şanlıurfalı hemşerilerim hepinize en derin saygılarımı sunuyorum. Kinin, nefretin kurban edildiği sevginin, barışın, dostluğun yeşerdiği nice Bayramlar temennisiyle hepinizi saygıyla, sevgiyle kucaklıyorum"  dedi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi Bayramın, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diledi.
Kurban Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayınlayan Başkan Nihat Çiftçi, bayramlarda yaşanan coşku ve sevincin, toplumsal barışa da büyük katkılar sağladığına dikkat çekerek, "Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki, bir kurban bayramına daha ulaştık. İnsanların, kurban keserek Allah’a yaklaşma gayretine büründükleri bu anlamlı günlerde yapılan ziyaretler de bir olmaya, birlik olmaya, kaynaşmaya kapı aralamaktadır. Bayramı toplumsal barışa ve huzura vesile olacak günlerdir. Rabbim, huzur ve afiyet içerisinde bir bayram yaşamayı nasip etsin.  
En içten duygu ve düşüncelerle bütün halkımızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam alemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum."

ŞANLIURFA VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN KURBAN BAYRAMI MESAJI


Tüm Müslüman coğrafyasında olduğu gibi; ülkemizde ve sadakati uğruna İsmail’ini kurban etmeye hazır Hz. İbrahim’in memleketi Şanlıurfa’mızda da birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğine inandığım bir Kurban Bayramının daha arifesindeyiz.

Sulh demek, yardımlaşmak demek, kaynaşmak demek olan Kurban Bayramlarında muhtaçların korunması, yetimlerin sevindirilmesi ve kırgınlıkların son bulması bu mübarek günlere mana katan köklü değerlerimizdir. İdrak etmek üzere olduğumuz mübarek Kurban Bayramınıntüm dünyada kardeşlik ve hoşgörüye, yardıma muhtaç kişilere karşı kalplerdeki merhamet duygusunun katlanarak artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.  

Bu duygu ve düşüncelerle başta Şanlıurfalı hemşerilerim olmak üzere; tüm milletimizin ve İslam alemininbayramını kutluyor, mübarek Kurban Bayramının herkese sağlık, huzur, sevgi ve mutluluk getirmesini diliyorum.

TAŞALTIN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşlatın, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Taşaltın Mesajında Bayramın toplumsal barışa katkı sağlamasını temenni etti.

Rektör Prof. Dr. Taşaltın yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“Öncelikle bizleri Kurban Bayramı’nı daha ulaştıran Allah’a hamd olsun. Anlamı sevinç, mutluluk ve bir araya toplanma günü olan bu bayramın bizleri sevince mutluluğa eriştirmesini ve birlik ve beraberlik içerisinde bir ayara gelmemize vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tüm Şanlıurfalıların bayramını tebrik eden Taşlatınmesajında; “Kurban Bayramının bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diler, öğretim elemanlarımız, idari personelimiz, öğrencilerimiz başta olmak üzere Barış ve Huzurun kenti olan Şanlıurfalı tüm hemşerilerimin bayramını tebrik eder.  Bayramın Ülkemize huzur barış ve mutluluk getirmesini temenni ederim. Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım” diye konuştu.
Eyyübiye Belediye Başkanı MEHMET EKİNCİ, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörünün hakim olması temennisinde bulunan Başkan Ekinci, İslam coğrafyasının mübarek kurban bayramını kutladı.
EYYÜBİYE BELEDİYE BAŞKANI EKİNCİ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI‏

Bayramlarda barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörünün egemen olması gerektiğini belirten Başkan Ekinci, insanların birbirine olan dargınlıklarını unutması, bunun yerine barış ve sevginin olması gerektiğini söyledi. Binlerce yıldır kardeşlik duyguları içerisinde geçirdiğimiz, insanlar arasında barış, huzur ve sevginin bir sembolü olan bir kurban bayramını daha yaşadıklarını ifade eden Başkan Ekinci, ‘’ En güzel duyguların yaşandığı, sevincin, hüznün ortak paydada buluştuğu bu mübarek güne kavuşmanı mutluluğunu yaşıyoruz.

İnsanlarımızda sağduyunun hakim olduğu, birlik, beraberlik, hoşgörü ve sevgi içerisinde yaşayacağımız günlerin çok uzağımızda olmadığını bir kez daha belirterek, bu duygu ve düşüncelerle başta Şanlıurfa'lı hemşehrilerimizin ve tüm İslam coğrafyasının mübarek kurban bayramını kutluyorum.’’ Dedi.

Bayık, ‘Önceliğimiz Huzur ve Kardeşliktir’

Kurban Bayramı Münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, huzur ve kardeşliğin önemine değindi.

Mesajında özellikle son süreçte yaşananların üzücü olduğunu belirten Bayık, Kurban Bayramının tüm yaşanan üzücü olayların son bulmasına vesile olmasını diledi.

Bayık, ‘ İslam coğrafyasındaki bu kadim topraklar barışın, kardeşliğin ve huzurun sembolüdür. Bu kardeşliği hiçbir güç, hiçbir inanç ve hiçbir neden ortadan kaldıramaz. İslam inancındaki bayramlar barışı ve barış içinde yaşamayı emreder. Bu inançla, başta İslam Âlemi olmak üzere tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim’ dedi.
AKÇAKALE BELEDİYE BAŞKANI ABDULHAKİM AYHAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ayhan yayımladığı mesajda:“Bayramlar milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir. Bu kurban bayramında kesilecek kurbanların yüzü hürmetine Dünya’nın çeşitli yerlerinde zulüm ve işkence gören bütün Müslüman kardeşlerimize sevgi, saygı, birlik, beraberlik, barış ve huzur dolu günler getirmesini temenni ederim. Bu Cennet vatanımızda Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan kötü niyetli mihraklara fırsat vermeden Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle kurban bayramınız kutlu olsun.”Dedi


BAŞKAN DEMİRKOL’UN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Demirkol mesajında; tüm Haliliyelilerin, Şanlıurfalıların ve İslam Alemi'nin bayramını tebrik ederken şu ifadeleri kullandı: "Bu yıl da Rabbimize bizi Kurban Bayramı'na eriştirdiği için şükrediyoruz. Bayramlar birlik içinde olanın güzelliğini tekrar keşfettiğimiz hayırlı günlerin başında geliyor. Umuyorum herkes için sağlıklı, huzurla dolu, hatırlanmaya değer, güzel bir bayram olur. Biz de bu bayramın umduğumuz tüm bu temennilerle geçmesi adına elimizden gelen tüm gayreti ekiplerimizle gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Haliliye Belediyesi olarak gayretimiz güzel bir bayram için gereken şartları oluşturmak adınadır. Allah huzurumuzu eksik etmesin, barışımızı, sağlığımızı daim etsin. Tekrar tüm İslam Alemi'nin bayramını tebrik ediyor, her iki cihan sadetleri diliyorum."

DEPSAŞ GENEL MÜDÜRÜ DEMİRBAĞ’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş (DEPSAŞ) Genel Müdürü Neşet Demirbağ, yayınladığı mesajla bölge halkının Kurban Bayramı’nı kutladı.
DEPSAŞ Genel Müdürü Demirbağ,  birlik ve beraberlik gibi manevi değerleri özünde barındıran Kurban Bayramı’nın, özellikle yardımlaşmayı ve paylaşmayı simgelediğini belirterek, müşterilerinin ve bölge halkının bayramını kutladı. Demirbağ mesajında, “Kurban bayramının özünde paylaşma ve dayanışma ruhu öne çıkmaktadır. Bu günlerde birlik ve beraberliğin önemi daha da artmaktadır” dedi.
Mesajında dostluk ve kardeşliğin yanı sıra aile ve komşu ilişkilerini pekiştiren, zengini ve fakiri buluşturan bayramların, toplumun her kesimini birbirine yakınlaştırdığını da vurgulayan Demirbağ, birlik ve beraberliğin sembolü olan Kurban Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
Demirbağ mesajının devamında şu ifadelere de yer verdi:
“Bayramların özünde yakaladığımız kardeşlik ruhunun, dayanışma ve yardımlaşmanın yaşadığımız diğer günlere de yansıması, ülkemizin ve milletimizin de birliktelik heyecanına güç katacaktır. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz Kurban Bayramınızı tebrik eder, Allah'tan huzurlu, Bereketli, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı nasip etmesini temenni ederim.”

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık'dan, Kurban Bayramı mesajı‏

Hayatımızın hızlı akışı içinde çoğu zaman bilinçsiz ve sorumsuz şekilde tükettiğimiz zaman sermayesini, barış, sevgi, huzur, paylaşım ve kardeşlik gibi değerlerle kazanca dönüştürme imkanı sunan mübarek zaman dilimlerinden birine, bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğu içindeyiz. Yüce Mevla’nın ‘gel’ çağrısına, ‘lebbeyk’ diyerek cevap veren hacılarımızla birlikte kurban bayramını yaşatan Yüce Mevlamıza hamd olsun.
Bayramlar, sevinme ve sevindirme günleridir. Bayram, basit çıkarların, kısır çekişmelerin, bencil hırsların, anlamsız kırgınlıkların insan benliğini kuşatan duvarlarını yıkarak kişinin kendini aşması, etrafındakilerin farkına vararak paylaşmanın, kucaklaşmanın ve sevmenin engin ufuklarında kamil insan olmanın tadını doyasıya yaşayabilmesi demektir. Bayram namazlarının topluca, yan yana ve omuz omuza büyük bir coşku ile kılınması, bayramın aynı zamanda birleşme ve bütünleşme demek olduğunu, ayrılık ve farklılıklarda boğulmanın bizi zayıflatacağını, birbirimizin yanı başında olmanın bizi toplum ve millet olarak güçlendireceğini anlatır hepimize.
Aslında bayramlar biz Müslümanlar için sevinç günleri olması gerekirken üzülerek ifade edelim ki; İslâm âlemi olarak son zamanlarda yaşadığımız acılar sebebiyle bayramları hep buruk bir şekilde geçirmekteyiz. İslam ve Müslümanlar zorlu bir süreçten, ağır bir imtihandan geçmekte ve derin hüzünler yaşamaktadırlar. Millet olarak bizi birbirimize düşürmek, gücümüzü zayıflatmak, kardeşi kardeşe kırdırmak için nice dâhili ve harici oyunlar sergilenmektedir. Annelerinin bağrından kızlarımız kaçırılmakta, babalarının dizinden oğullarımız koparılmakta, eli kalem tutması gereken gençlerimizin eline silah tutuşturulmakta, evlatlarımız hain emellere alet edilmekte ve barış topraklarına nefret tohumları ekilmeye çalışılmaktadır. Nice askerimiz, nice polisimiz, nice masum evladımız şehadet mertebesine ulaşmaktadır. Bu vesileyle ebediyete uğurladığımız aziz şehitlerimize Yüce Rabbim rahmet eylesin!
Bu bayrama adını veren Kurban ibadeti, kişinin manen Allah’a yakınlaşmasına vesile olurken, malî yönüyle de sosyal dayanışmayı güçlendir. Kurban ibadeti, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in Allah’a gösterdikleri tam sadakat ve teslimiyeti temsil etmesi yönüyle kişiyi bu yolda ileri bir mertebeye taşırken, aynı zamanda ona paylaşmayı, ötekine yardım elini uzatmayı, bütün insanları sevgiyle kucaklamayı da öğretir.
Milletimiz, kurban ibadetine ayrı bir önem vermekte ve malî imkanı bulunanlar bu ibadeti yerine getirmeye çalışmaktadır. Ancak bu ibadetin yerine getirilmesi kadar onu ifa ederken gözetilmesi gereken ilkeler ve amaçlar da önemlidir. Bu nedenle, bütün müslümanların, özellikle, kurbanın ehil kimseler tarafından ve usulüne uygun şekilde kesilmesine özen göstermeleri, kurbanlık hayvana şefkatle davranmaları ve çevre temizliğine riayet etmeleri konusunda çok daha duyarlı olmaları gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum. Unutmayalım ki, bu hususlara dikkat etmemiz hem dini hem de insani sorumluluğumuzdur.
Kurban Bayramı vesilesiyle hatırlatmak isterim ki hem Millet olarak, hem de İslâm âlemi olarak yaşadığımız tüm acılar, biz Müslümanların birbirine daha çok kenetlenmesine, kardeşlik hukukunun gereklerini yerine getirmede daha hassas olmamıza vesile olmalıdır. Elbette tarihte olduğu gibi bugün de bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Ancak bu zor günlerde hepimize düşen büyük vazifeler vardır. Daha ağır bedeller ödememek için her türlü hile ve tuzağın farkında olmalı, Mümine yakışır bir şekilde basiret ve feraseti elden bırakmamalıyız. Allah’ın yardımıyla yaşadığımız acıların üstesinden gelecek, huzura ve sükûna yeniden kavuşacağız. Müslümanlar, merhametin ve adaletin olduğu bir dünyayı tüm insanlığa göstermelidirler.
Bu duygu ve düşüncelerle, bizleri bir kez daha Kurban Bayramına eriştiren Yüce Mevla’ya hamd ediyor, tüm kardeşlerimizin bayramını içtenlikle kutluyor, bayramın tüm insanlık için barış, huzur, güven ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.

BAŞKAN ERTEKİN, KURBAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin, Kurban Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.
Başkan E. Sabri Ertekin mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘‘Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının doruğa ulaştığı dini bayramlarımızdan olan mübarek Kurban Bayramı`na bir kez daha ulaşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Ülkemizde, son günlerde yaşanan acılarının yol açtığı yaraları sarmak ve birlik ve beraberlik içinde milletçe kenetlenmek için bu özel günlerin bir vesile olması hepimizin ortak dileğidir.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün Şanlıurfalı hemşerilerimizin, Sanayicilerimizin, işadamlarımızın ve üyelerimizin Mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar, hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmeyi dileriz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.