Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_ga1etaufa0h6rsacu8ggq04k20, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Şanlıurfa'daki kazaların yüzde 45'i motosiklet kaynaklı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şanlıurfa'daki kazaların yüzde 45'i motosiklet kaynaklı

Şanlıurfa’da 2014 yılında meydana gelen trafik kazaları hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Yavuz Özbaran, son 12 ay içerisinde 573 yaralanmalı, 850 de maddi hasarlı kazaların meydana geldiğini, bu kazalarının yüzde 45’inin de motosiklet kaynaklı olduğunu belirtti.

Şanlıurfa’nın trafik sorununa da değinen Özbaran,  “Urfa’da çok miktarda motosiklet kullanımı var. Resmi kayıtlara göre, şuanda tescilli 70 bine yakın motosiklet var, bu da oldukça fazladır.  Bu motosikletler çok sayıda kazaya karışıyorlar. Bu kazalara karışanların yüzde 90’nını da 14-28 arasındaki gençler oluşturuyor.” dedi.

Kavşaklarda meydana gelen kazalara da dikkat çeken Özbaran, “Neredeyse kazaların yüzde 60’ı kavşaklarda meydana geliyor. Gerek motosikletlerin araçlara çarpması gerekse iki otomobilin birbiri ile çarpışması gibi kazaların çoğu kavşaklarda meydana geliyor. Analizler, kazaların yüzde 28 kadarının yayaya çarpma şeklinde meydana geldiğini gösteriyor. Özellikle bizim yaya kazası risk bölgesi diye belirlediğimiz noktalar var. Buralarda yayaya çarpma olayları çok fazla meydana geliyor” ifadelerini kullandı.

“Yayalar çok dikkatsiz davranıyor”

Yayalara, trafikte dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunan Özbaran, “Otobüs durağında vasıtalardan inişlerde özellikle bayanlar ve çocukların çok fazla şekilde kaza geçirdiğini görüyoruz. Otobüs duraklarında inildiğinde otobüs hareket etmeden ve trafiğin açık olduğunu görmeden karşıdan karşıya geçilmemeli. Çünkü genelde otobüsün önünden veya arkasından geçerken kazalar meydana geliyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Ayrıca motosiklet kullanan gençlerin ebeveynleri tarafından dikkatli olmaları konusunda uyarılmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay -İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.