banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

Şanlıurfa'da Suriye katliamı protestosu

Protesto gösterisinde ve sık sık Türkçe ve Arapça slogan atan grup, Mısır'daki direnişin sembolü olan 'Rabia' anlamına gelen '4' işaretini yaptı.

 

Dergah mevkiinde kılınan gyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması yapıldı. Toplanan vatandaşlar Kürtçe, Türkçe ve Arapça sloganlarla katliamları protesto ettiler.

 

Şanlıurfa STK’lar İnsani yardım platformu adına, Günyüzü derneği başkanı Veysel TOPRAK bir basın açıklaması yaptı.

Veysel Toprak yapmış olduğu açıklamada:

“Burada  Baas  vahşetini protesto etmek için toplandık.

Kimyasal Silahlarla yapılan katliamı protesto etmek ve Suriye halkının haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu göstermek için toplandık. Baas'ın cinayet şebekelerinin Suriye'de ev,ev dolaşarak katliamlar yaptıkları yetmezmiş gibi kimyasal silahta kullanmaya başladı.

"Dün Hama ,Humus, BuğünŞamı’ın Doğu Guta bölgesi…yarın başka bölgeler"

Suriye'de BeşşarEsed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahlar kullanılan saldırıda 1100 şehit ve 5000 yaralı var.

"DÜNYA SEYREDERKEN SARİN GAZI KULLANILDI"
Bölgedeki doktorlardan alınan bilgiye göre çok sayıda kişinin kullanılan sarin gazından etkilendiği Yaralılarda nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme, bilinç kaybı yaşandığı acil olarak tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğu haberini aldık.
Suriye'de Beşşar Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı idda edilen saldırı "Korkunç bir İnsanlık suçudur." konuyu araştırmak üzere Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin acilen bölgeye gitmesi gerekir.

Ancak:  BM heyetinin, "Kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını araştırmak için" Şam'da bulunduğu esnada böylebir  olayın yaşanmasından şaşkınlık duyuyoruz ama şaşırmıyoruz.

İnsanın aklına şu soru geliyor biz BM olarak buradayız. Siz kimyasal kullanın biz örtbas ederiz mi ? diyorlar acaba.

 


Şanlıurfa STK’ları İnsani Yardım Platformu adına Günyüzü Derneği Başkanı Veysel Toprak; İşlenen bu suçun, uluslararası insan hakları kanunlarına göre bir insanlık kıyımı olduğundan derhal soruşturma açılıp acilen  uluslararası ve Arap ülkelerindeki sağlık örgütleri, insani yardım teşkilatlarını ve BM organlarını da yaralılara yardım için acilen hareket etmeye çağırdı.

Ey Avrupa Topluluğu bebeklerin katledilmesini seyretmek hoşunuza mı gidiyor? Neden sessiz kalarak beşaresed’e destek veriyorsunuz.

Ey Birleşmiş Milletler (BM) bebeklerin katledilmesini seyretmek hoşunuza mı gidiyor. Neden sessiz kalarak beşaresed’e destek veriyorsunuz.

 

Ey İslam Birliği Teşkilatı kimyasal silahlarla öldürülenleri seyretmek   hoşunuza mı? gidiyor. Neden sessiz kalarak beşaresed’e destek veriyorsunuz. Bu katliamı yapanlar ve yaptıranlar ve destek olanları Allah’ın (c.c.) lanetiyle lanetliyoruz. Er veya geç bu masumların ahları arşı alayı titretecek belalar ve musibetler sizlerinde üzerine yağacak ve sizlerde mazlumların yanında yer almadığınıza pişman olacaksınız.

Bizler ümmet olarak suriye ve mısır halklarının özgürleşmesi için ümmeti dua etmeye maddi ve manevi destek vermeğe çağırıyoruz.”
dedi. Açılan pankartlarda,"Suriye Halkının Yanındayız""Şanlıurfa  HalkıEsed'e Karşı" dikkat çekti.

Basın açıklaması okunurken sık sık  "Katil Esed Hesap Verecek, Diktatörler Yenilecek,  Direniş Kazanacak, Baas Diktası Yıkılacak, Suriye Halkı Kazanacak, Direniş Direniş Devrim Gelecek, Kahrolsun Baas Diktatörlüğü, Direne Direne Kazanacağız, Yaşasın Suriye Direnişimiz, Suriyeli Şehitler Onurumuzdur, Diren Suriye Diren Zafer Yakındır, Yaşasın Suriye İntifadası, " sloganları ile vatandaşlar vahşeti kınadı.

Şanlıurfa ‘da bulunan, Suriyelilerde basın açıklamasına katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.