banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa’da kesiyorlar, İngiltere’de nöbet tutuyorlar

Balıklıgöl’ün yanı başında bulunan Aksoy Pasajı’ndaki 200 yıllık ağaç kesildi. 15 esnafın ekmek yediği pasajın yıkılacağı anlamına gelen ağacın kesilmesi, çevredeki vatandaşları ve pasaj esnafını derinden üzdü.

 

Aksoy pasajındaki 200 yıllık olduğu iddia edilen dev ağaç, sabah saatlerinde kesildi. Pasajın esnaflarından birkaç kişinin ağlamasına sebebiyet veren ağaç, alınan bilgiye göre pasajın yeni sahibi tarafından kesildi.

İddialara göre pasajı yeni alan şahıs, pasajdaki dükkânları yıkarak yerine otel yaptırmak istiyor. Pasajdaki dükkânların yıkılması için dev ağacın kesilmesi gerektiğini belirten çarşı esnafı, ‘Pasajı alan şahıs, buraya otel yaptırmak istiyor, bu nedenle ağacı kesti. Bu ağaç 200 yaşında, biz ağacın kesilmesine çok karşı çıktık, çünkü buradan ekmek parası kazanıyoruz. Ağacın kesilmesi, işsiz kalacağımız anlamına geliyor. Çünkü bu ağaç kesildiği an, buralarda yıkılmalar olacak ve iş yerlerimiz elimizden alınacak” şeklinde konuştu.

 

İNGİLTERE’DE NÖBET TUTYORLAR

İngiltere'de 44 yaşındaki doğa savaşçısı Rowan Burrough elma ağacı kesilmesin diye büyük bir mücadele veriyor.

 

İngiltere'nin güneyindeki Gloucestershire kentinde 150 yıllık bir elma ağacının kesilmesini engellemek için 44 yaşındaki doğa savaşçısı Rowan Burrough büyük bir mücadele veriyor. Boş arazide bulunan elma ağacının sökülüp yerine lüks villaların yapılmasına engel olmak isteyen Burrough bütün hafta boyunca ağacın tepesinde kamp kurdu. Halktan da büyük destek gören Burrough'a etrafta oturanlar çorba, sandviç ve su getiriyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.