banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa'da İmara Açılan Alanlar Konut Sektörünü Canlandırıyor

 Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, yeni imara açılan Dağ eteği, Sırrın-Karşıyaka, Süleymaniye-Direkli bölgelerinde alt yapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Şanlıurfa Belediyesinin imardan sorumlu başkan yardımcısı Güllüoğlu, bu imar alanlarının konut sektörünü canlandırmasını ve müttehitlere iş imkânları sağlamasını bekledikleri ifade etti.

Güllüoğlu, hızlı gelişen Şanlıurfa’ya ayak uydurması ve hızlı göçle birlikte yapılaşmanın kontrollü bir şekilde yapılması adına daha öncede imar planları yaptıklarını hatırlattı. Özelikle Dağ eteği ve Sırrın- Karşıyaka bölgesine hem alt yapı hizmetlerinin götürülmesini hem de bu bölgeleri daha cazip bir bölge yapmak için inşaat sektörüne sunmak için bazı adımlar attıklarını dile getiren Güllüoğlu, buraların altyapı projelerini tamamlayarak çalışmalara başladıklarının altını çizdi.

BELEDİYE, PERSONELİNE KONUT YAPIYOR

Güllüoğlu, Dağ eteği bölgesinde özelikle ilk etapta Şanlıurfa Belediye personeline hizmet etmek ve o bölgenin imar planına uygun bir şekilde, orada yapılaşmaya örnek sunmak adına belediye personeliyle birlikte bir kooperatif kurulduğunu vurguladı. Bu kooperatif çerçevesinde şuan kazıyı bitirdiklerini hatırlatan Güllüoğlu, “İnşallah hem Dağ eteği bölgesinde planlamaya örnek teşkil edecek hem de konutu olmayan belediye personeline konut yapma adına inşaat çalışmalarını başlattık.”dedi

URFA’YA KALİTELİ PLAN SUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Şanlıurfa Belediyesinin imardan sorumlu başkan yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, imar çalışmaları ile ilgili şunları söyledi:”Biz belediye olarak yeni imar alanlarının düzenlenmesi, hızlı gelişen Şanlıurfa’ya ayak uydurması ve hızlı göçle birlikte yapılaşmanın kontrollü bir şekilde yapılması adına daha öncede açıkladığımız gibi imar planları yapmıştık. Ancak bunların devamında bu imar alanlarını konut sektörünün canlandırılmasını müttehitlerimize iş imkânlarının çıkartılması ile ilgili özelikle dağ eteği ve sırrın Karşıyaka bölgesinde buralara hem alt yapı hizmetlerinin götürülmesi hem bu bölgeleri daha cazip bir bölge olarak kullanmak üzere inşaat sektörüne sunmak üzere biz bazı adımlar attık ve atıyoruz. Özelikle alt yapı ile ilgili projeleri tamamladık ve bunların alt yapı çalışmalarına başladık. Hızlı bir şekilde burada yol açma çalışmalarını sürdürüyoruz. Dağ eteği bölgemizde özelikle ilk etapta Şanlıurfa Belediye personeline hizmet etmek ve o bölgeye imar planına uygun bir şekilde orda bir yapılaşmaya örnek sunmak adına belediye personelimizle birlikte bir kooperatif kuruldu. Bu kooperatif çerçevesinde şuan kazıyı bitirdik inşallah hem dağ eteği bölgesinde planlamaya örnek teşkil edecek hem de konutu olmayan belediye personeline konut yapma adına inşaat çalışmalarını başlattık. Bunun devamında dağ eteği bölgesinde Sırrın-Karşıyaka’da özelikle Süleymaniye-Direkli bölgesinde ve bunun devamında maşukla ilgili planlamalarımız bitirip yine hızla büyüyen Urfa’ya kaliteli bir plan sunma adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.