banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şanlıurfa'da 23 Nisan bayram çocuk coşkusu VİDEO


2002 Vakıflar İlkokulu’nda düzenlenen programa katılan Vali Güvenç, öğrenci ve velilerin yoğun ilgisi arasında katıldığı programda öğrenciler tarafından yapılan resimlerin sergilendiği karma sergiyi gezdi. Serginin ardından 2002 Vakıflar İlkokulu öğrencilerinin okuduğu İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı ve öğrenciler tarafından şiirler okundu. Programın ilerleyen bölümlerinde ise Ayla Yavaşcan Anaokulu ve 2002 Vakıflar İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler izleyenlerin beğenisine sunuldu. Öğrencilerin gösterilerinin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa’ya davet edilen Nijeryalı çocuklar tarafından sergilenen dans ve müzik gösterisi izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Programa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra; Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 20. Zırhlı Tugay Komutanı İhsan Başbozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, çok sayıda miniköğrenci, öğretmenler ve veliler katıldı.

Vali Güvenç, öğrencileri makamında kabul etti
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. Yıldönümü dolayısıyla Hatice Gelener İlkokulu öğrencilerini ve öğretmenlerini makamında kabul etti.
Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Güvenç, misafirlerine çikolata ikram etti. Sohbeti sırasında öğrencilere yönelik nasihatlerde bulunan Vali Güvenç, geleceğin Türkiye’sinin gençlerin sayesinde daha da büyüyeceğini ifade etti.
Vali Güvenç öğrenci misafirlerini uğurlamasını ardından kendisini ziyarete gelen Nijeryalı öğrencileri de makamında kabul etti. Misafirleriyle İngilizce sohbet eden Vali Güvenç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Keyifli bir ortamda geçen sohbetin ardından Vali Celalettin Güvenç Nijeryalı öğrencilerle fotoğraf çektirerek misafirlerini uğurladı.

Vali Güvenç, engelli çocuklarla bir araya geldi
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. Yıldönümü dolayısıyla Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Şehitlik Çamlık’ta düzenlenen yemeğe katıldı.
Vali Güvenç burada yaptığı konuşmada, tüm çocukların bayramını kutlayarak şöyle konuştu: “ Allah’a şükür ki bugün özgür ve demokratik bir ülkede, kendi seçtiklerimiz tarafından yönetilerek hep beraber başı dik bir şekilde yaşıyoruz. Dünyada bu kadar zulüm ve karışıklık varken bizler geleceğe umutla bakabiliyoruz. Tarihi sorunlarımızı çözme adına hep beraber çalışıyoruz. Bu güzel ülkede huzuru, barışı kalkınmayı, gelişmeyi tesis etmeye çalışıyoruz”.
Emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Güvenç: “ en büyük tebrikimiz ve takdirimiz tabi ki siz değerli anne babalara. Bu dünya hayatı bir imtihan hayatıdır. Bu hayatta kimileri zenginlikle imtihan edilir,malının kıymetini bilmez başına bela olur. Bazılarına fakirlik verir, şükretmez sınavı kaybeder. Bazılarına da sizler gibi ciğerpareleri üzerinden sınav yapılır. En ağır en sıkıntılı sınav da Allah bilir budur. Sizler sabrederek, çocuklarınıza ilgi göstererek, şükür ederek bunun karşılığını alırsınız” dedi.
Engelli ailelerinin sıkıntılarını azaltabilmek için devletin çok önemli adımlar attığını sözlerine ekleyen Vali Güvenç, engelli çocukları olan ailelere devletin destek verebildiğini dile getirdi. Son olarak Vali Güvenç, ailelerin çocuklarını onlara yönelik açılan kurslara ve okullara getirmeleri çağrısında bulunarak hayata küsmeden mücadeleye devam etmelerini istedi.
Yemekte Vali Celalettin Güvenç’e Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, dernek başkanları ve engelli çocuklar ve aileleri eşlik etti.

,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.