banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şanlıurfa'da 200 muhtarlık kaldırılıyor

Haktankaçmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye'de en fazla muhtarlığın bulunduğu kentlerin başında Şanlıurfa'nın geldiğini vurgulayarak, bin 268 muhtarlıkla vatandaşlara hizmet sunulmaya çalışıldığını söyledi.
Büyükşehir yasası ile birlikte kentteki beldelerin mahalle statüsüne geçirileceğini hatırlatan Haktankaçmaz, şunları kaydetti:
"Urfa'da yaklaşık 30 belde bulunuyor, ortalama her beldede ise 5 muhtar bulunuyor. Beldelerde aşağı yukarı 5 muhtar var. Belde mahalleye dönüştürülünce bir muhtar ile yönetilmesi söz konusudur. Büyükşehir Yasası'nın faaliyete girmesiyle kentteki yaklaşık 200 muhtarlık kaldırılacaktır. Tüm muhtarlarımız hazırlıklarını ona göre yapmalıdır. Şehir merkezinde yaklaşık 83 muhtarlık varken. Zaten muhtarlık sistemi eskisi gibi çok ciddi de işlemiyor. Hatta yeni yasayla birlikte sistem kaldırılması dahi konuşuluyor."

- "Sigortamızı yatıramıyoruz"
Haktankaçmaz, muhtarlara verilen ücretlerin çok düşük olduğuna dikkat çekerek, meslektaşlarının özlük ve sosyal haklarından mahrum bırakıldığını savundu.
Sadece geçimini muhtarlıktan aldığı maaşla sağlayan meslektaşlarının olduğunu dile getiren Haktankaçmaz,  "Muhtarlık müessesi çok ciddi çalışmıyor. Ortalama bir muhtar 430 TL civarında bir maaş alıyor. Bu maaşla geçinen arkadaşlar var. Birçoğu sigortasını ödeyemez durumda. 20 yıldır muhtar bir gün sigortası olmayanlar bile var" dedi.

Rauf Maltaş / Gapgundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.