banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa köy yollarında yeni sistem: Betonarme

2013 yılı faaliyetleri kapsamında bulunan projelerin yerinde görülmesi ve noksanlıkların tespiti amacıyla Vali Celalettin Güvenç ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu beraber Köy içi ve Kanalizasyon çalışmalarını ve yapımı devam eden yolları incelediler.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Büyükhatipoğlu, Vali Celalettin Güvenç’e kurumda yapılan çalışmaları anlattı. Özellikle 2013 yılında yol yapımında devrim niteliğinde çalışma başlatıldığını, gerek beton asfalt, gerekse finişer ile asfalt altyapısı yaparak karayolları standartlarında köy yolu yapmaya çalıştıklarını bu çalışmalar neticesinde daha uzun ömürlü ve daha sağlıklı yollar yapıldığını,  2012 yılında 1425 km.  asfalt yol, 1540 km stabilize yol yapıldığını, 2013 yılında ise Ekim ayı  itibariyle 955 km asfalt yol, 45 km beton yol, 1740 km stabilize yol, 27 bin ton yama ve 2200 km greyderli bakım yapıldığını, yıl sonuna kadar 1200 km yol yapacaklarını, bunun Türkiye’de bir rekor olduğunu ifade etti.

Vali Celalettin Güvenç; Şanlıurfa’da her yere hizmet götürmeye çalıştıklarını, herkesin kendi çevresini bildiğini belirterek,  yaklaşık 19 bin km2 ’lik Şanlıurfa’nın tamamıyla ilgilendiklerini, Şanlıurfa’da yol probleminin olduğunu bildiklerini bu yüzden ağırlık olarak bu konuya eğildiklerini her bölgeye kalitesi ve standardı yüksek yollar yapmaya çalıştıklarını, vatandaşlarımızın da yapılan bu yollara sahip çıkması gerektiğini belirterek çalışmalarından dolayı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve ekibini tebrik ederek teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.