banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Erdoğan Bursa

Şanlıurfa konulu 'Cimri Palyaço' Roman Çıktı

Şanlıurfa ile ilgili Fantastik romanın ilk örneklerinden biri olan kitap, Mola Kitap Yayıncılık tarafından basıldı. Kitabın içeriği oldukça renkli karakterlerle tasvir edilmiş. Karakterlerle kadın sorununa ince bir gönderme de var. Ayrıca Kitapta; Mezopotamya, Anadolu ve Ortadoğu kavşağında aranan ve özlenen bir aşk işleniyor. Roman; Göbekli Tepe buluntularından başlayıp, günümüzün gerçek dünyasına kadar ki geçen 13 bin yıllık bir tarihi, kesintisiz bir sentezle, günümüzün gerçekliğine kadar indirgiyor.

 

Roman yedi bölümden oluşuyor

 

1- Başlayan kıvılcım

2- Şam Şeytan’ı

3- Şubat Karısı

4- Tuhaf sohbetler

5- Kara Evli

6- Göreler

7- Tek Sayfalık günler

 

Romanın diğer önemli bir tarafı ise Üslubu... Konu hakkında bilgi veren ANLI, Tiyatro dilini roman diline yaklaştırdığını ifade ederek, bölgedeki mizah anlayışlarını tiyatro sözcüklerine sıkıştırıp anlam yoğunluğu oluşturmayı hedeflediğini ve bu hedefe en uygun dilin de tiyatro dilini edebiyat diline yaklaştırmak olduğunu söyledi.

 

Ayrıca romanda geçen mekânlar tamamen Urfa tarihi ile ilgili görünüyor. Atargatis Kültünden, Hz. İbrahim’e, Harran’daki sabilerden, Gümrük Hanı Kıraathanesine, Balıklı Göl’den kiliselere kadar… Neredeyse Urfa sınırlarında yaşamış tüm uygarlıkların izlerini bu romanda bulmak mümkün ve de günümüze kadar uzanan tarihini…

 

Ayrıca dikkat çeken bir yön de Kitap kapağı… Urfa’nın simgesi olan Balık Göl’ü özellikle kullandığını söyleyen Halil ANLI, Her şeyin tamamen Urfa’ya ait olması için emek verdiğini ifade etti. Kitabın arka kapağında da Harran kubbeleri motif olarak işlenmiş. Kitap kapağında geçen iki fotoğraf ise bildik bir isme ait. Abdullah Rezak Elçi’nin yorumuyla çekilmiş fotoğraflar… Romanını yayınlanmadan önce Sayın Mustafa Güneş’in değerli görüşlerinden faydalandığını, Sayın Abdullah Rezzak Elçi’nin de iki güzel fotoğrafını kitap kapağı olarak kullandığını ve bu nedenle bu değerli büyüklerime teşekkürlerini ifade eden ANLI önümüzdeki haftalarda yeni bir roman çalışması içinde olacağını kaydetti.

 

Romana ulaşmak isteyen okurlar kitabı özellikle MOLA KİTAP yayınlarından ve diğer taraftan tüm kitapçılardan temin edebilir.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.