banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

ŞANİMDER; 17 Aralık darbesine karşıyız

Şanimder'den yapılan açıklamada; "20/01/2014 Pazartesi günü Şanlıurfada hizmet adına onbeş sivil toplum kuruluşunun 17 Aralık olayları ile ilgili yaptığı basın açıklamasında İmam Hatip Okulları Mensupları Derneği ismiyle bir sivil toplum kuruluşununda adı geçmektedir. Üyelerimizin ve kamuoyunun yoğun telefonları neticesinde bir yanlış anlamanın olduğu ve adı geçen dernekle bizim derneğimiz olan ŞANİMDER (Şanlıurfa İmam Hatip Liseleri Mezunları Ve Mensupları Derneği) in karıştırıldığı anlaşılmaktadır. Yukarıda adı geçen İmam Hatip Okulları Mensupları Derneği ile derneğimiz ŞANİMDER’in hiçbir ilişkisi ve organik bağı bulunmamaktadır. Derneğimiz ÖNDER ile gönül bağı olan ve aynı misyonda faaliyet gösteren bir dernektir.

Daha önce adını hiç ve faaliyetini hiç duymadığımız İmam Hatip Okulları Mensupları Derneği nin, Şanlıurfa imam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneğimiz olan ŞANİMDER’e paralel kurulmuş bir dernek olduğunu kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz.

Derneğimiz 17 Aralık ile başlayan kriz sürecini sosyal medyada itidal çağrılarıyla değerlenmiştir. Ancak gelinen bu süreçte meselenin yolsuzluk olamadığını,  meselenin; 4+4+4 Süreciyle başörtüsü sorununu çözen, İmam Hatip Liselerinin önünü yeniden açan ve imam hatip liselerine yönelik katsayı adaletsizliğini gideren bu hükümete karşı yapılmış bir hamle olduğunu kabul ediyor ve gelinen noktanın endişe verici olduğunu görüyoruz. Bizler imam hatip nesli olarak yolsuzluk ve haksızlığın karşısında olduğumuzu ve eğer suçlu varsa suçun şahsiliği ilkesince suçluların cezalandırılması gerektiğini her platformda ifade eden bir nesiliz.

Ancak; milletimizin ve islam ümmetinin en çok birliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde yolsuzluk bahanesiyle hükümete karşı darbe girişiminde bulunulmasını, ahlaki olmayan bazı fotomontajlarla masum insanların kişilik haklarına saldırılmasını, müslüman halkın arasında tefrikaya sebep olunmasını, ülke ekonomisine zarar verilmesini  asla doğru bulmuyor ve buna sebebiyet verenleri şiddetle kınıyoruz.

Binlerce üyesiyle imam hatip neslini temsil eden derneğimiz ŞANİMDER olarak bizler, tüm halkımızı sağduyuya çağırıyor ve basın açıklamamızı kamuoyuna, mezunlarımıza ve mensuplarımıza arz ediyoruz" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.