banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Şahin; Okul sütü zehir küpü olmasın

İşte o açıklama; MEB’in “okul sütü – akıl küpü” adı altında başlattığı ücretsiz süt dağıtımının ilk gününde, şu ana kadar ulaşabildiğimiz altı ilde 1000’i aşkın öğrencimiz zehirlenmiştir. İlimizde dahil olmak üzere bir çok ilde gıda zehirlenmesi şüphesiyle öğrencilerimiz hastanelere kaldırılmıştır.

Sendikamızın yıllardır dile getirdiği “ücretsiz süt” ve “bir öğün sıcak yemek” talebinin kısmi ölçüde karşılanması olumlu bir adım olmakla birlikte, bu adımın denetimsiz ve kontrolsüz atılması asla kabul edilebilir değildir. Çünkü söz konusu olan öğrencilerimizin sağlığıdır. illerde sütler okullara günler öncesinden getirilmiştir. Havaların ısınmasıyla birlikte süt gibi çabuk bozulan gıda maddeleri soğuk hava zinciri bozularak sınıflarda istiflenmiştir. bu durum  sütlerin bozulmasına ve sutlerin sıcak içilmesi sonucu yaşananlar ortadadır.

Eğitim Sen olarak Bakan Dinçer’e çağrı yapıyoruz. Söz konusu olanın çocuklarımızın sağlığı olduğunu unutmayın! Yaşanan bu kaygı verici sorunun nedenleri ortadan kaldırılmadan bu projenin yürütülmesi kabul edilemez! Daha büyük sorunlara yol açmadan bu proje durdurulmalı, sorunun nedeni ortadan kaldırıldıktan ve sorumlular bulunup gerekli işlemler yapıldıktan sonra proje tekrar hayata geçirilmelidir.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.