banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Saadete Akdenizden istifa haberi

M. FATİH GEDİMAN / TIMETURK

Hareketli günler yaşayan Saadet Partisine Ispartadan kötü haber geldi.

Saadet Isparta il Başkanı Mahmut Bilgiç ve üyeleri partiden istifa etti. 30 arkadaşı ile istifasını duyuran İl Başkanı Mahmut Bilgiçin yanında Ispartanın önemli ilçelerinden Eğirdir ilçe Başkanı Hamit Çevikbaş da vardı.

Şu sıralarda bir basın açıklaması yapan Saadet Isparta il Başkanı Mahmut Bilgiçin ardından bugün ilçelerden de istifaların sunulacağı öğrenildi.

Kahvaltılı bir toplantıda istifalarını basın açıklaması ile duyuran Bilgiç, ciddi ve kapsamlı bir komplo ile partinin bu sürece geldiğini söylerken, Meydana gelen gelişmeler, yönetim anlayışı ve üsluptaki farklılıklarımızı ortaya koymuştur. Bu anlamda bu çatı altında siyaset yapma olanağımız kalmamıştır. Utanılacak, sıkılacak, milletten saklayacak hiçbir adımımızın olmadığını belirtmek isterim. Dolayısıyla ben ve arkadaşlarım zor bir karar veriyoruz. Genel Merkezimizde yapılan geniş istişareler sonunda alınan karar doğrultusunda kimseyle kavga etmeden, kimseye küsmeden, inandığımız davamızı yeni bir hareketin içerisinde yürütmeye devam edeceğiz. Bugünden itibaren Saadet Partisinden ve Saadet Partisi il yönetiminden ayrılıyoruz dedi.

İstifa edenlerin isim listesi şu şekilde

Mahmut Bilgiç €"Isparta il başkanı
Sebahattin Şen €" Teşkilat Başkanı
Hüseyin Antalyalı
Faruk Algınkılıç
Ali Uysal
Fatih Şen
Feyzullah Yıldırım
Osman Karaca
Mehmet Özdemir
Mustafa Maden
Hasan Çoban
Selim Gümüş
Hamit Çevikbaş €" Eğirdir İlçe Başkanı
Kazım Şahin ve 15 il yönetim kurulu üyesi€¦



Numan Kurtulmuşun SPden istifasının ardından, bir çok partili, partisinden istifa etme kararı aldı. Kurtulmuşun istifası Saadet Partisine pahalayı mal oldu.
Saadet Partisinden istifalar sürüyor. Kocaeli, Ordu, Bitli ve Batmandan sonra yurdun değişik bölgelerinden de istifalar geldi. Sivasın Akıncılar ilçesinde Saadet Partisi İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin partiden istifa ettikleri bildirildi. 29 Mart 2009 tarihindeki yerel seçimlerinde Akıncılar ilçesinde Saadet Partisinden Belediye Başkan Adayı olan Murat Sevinç, seçimlerin ardından Saadet Partisi Genel Merkezince Akıncılar ilçesinde parti başkanlığı görevine geldi.


Konu hakkında açıklama yapan Saadet Partisi Akıncılar İlçe Başkanı Murat Sevinç, veliahtlık dönemlerinin yaşanmasının üzücü olduğunu söyleyerek, Numan Kurtulmuşa yapılan haksızlıklar ve çirkin siyaset zihniyeti taşıyanlarla aynı kulvarda olmaktan uzak duracağız. Babadan oğula geçen veliahtlık dönemlerinin hl yaşanması üzücü. Unutulmamalı ki; Numan Kurtulmuşun Saadet Partisinin başına geçtikten sonraki Türkiye genelindeki oy oranı yüzde sekizlere geldi dedi.

BİNGÖLDE TOPLU İSTİFA

Saadet Partisi Bingölün Genç İlçe Teşkilatının topluca istifa etme kararı aldığı belirtildi. Saadet Partisi Genç İlçe Başkanı Yusuf Afşin, partilerinden topluca istifa etme kararı aldıklarını belirtti. 5 Ekim 2010 günü SP Bingöl İl Başkanlığı binasına gelerek il teşkilatı ile birlikte istifa edeceklerini belirten Afşin, Numan Kurtulmuşun genel başkanlığını yapacağı yeni partide görev alacaklarını söyledi. Afşin, teşkilat olarak Numan Kurtulmuşun genel başkanlığını yapacağı partide görev alacağız dedi.

DÜZCE İL BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Selahattin Aydın da partisinden istifa etti.
Aydın, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, görevinden ve parti üyeliğinden istifa etme kararı aldığını ve dilekçesini Saadet Partisi Genel Merkezine ilettiğini söyledi. Aydın, istifa öncesi, teşkilat üyeleri ve il yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaptıklarını ifade ederek, Yönetim kurulu olarak toplandık. Ben il başkanlığından ve parti üyeliğinden istifa ediyorum. Herkes kararını kendisi vermelidir. Benimle birlikte 6 yönetim kurulu üyemiz ile kadın kollarından birkaç arkadaşımız da istifa dilekçelerini sundular dedi.

ELAZIĞ İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

SPden ayrılan son isim ise SP Elazığ İl Başkanı İlyas Keskin oldu. İlyas Keskin, partide yaşanan olumsuz durum nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Keskin, yaptığı basın açıklamasında 11 Temmuzda yapılan olağanüstü kongreden bu yana görülen tabloda bir türlü düzelmenin olmaması nedeniyle partideki 37 yıllık çalışma hayatına son verdiğini kaydetti.

Saadet Partisi Samsun teşkilatından istifalar sürüyor

ASKON Samsun Şube Başkanlığı görevini bir süre önce bırakan Adnan Öz, şimdi de Saadet Partisi üyeliği ve partideki görevinden ayrılıyor.

Askon Samsun Şube Başkanlığını bırakma sebebini Numan Kurtulmuş ve ekibinin başlattığı harekete destek vermek ve bu çalışmalarda daha aktif rol almak olarak açıklayan Öz, en kısa zamanda belirlenecek bir yol haritasına göre hareket edileceğini kaydetti. Eski ASKON Samsun Şubesi Başkanı ve Saadet Partisi genel merkez delegesi Adnan Öz, Numan Kurtulmuş Bey ve ekibiyle yolumuza devam edeceğiz. İlk hedef olarak, önümüzdeki ilk seçimlerde yokluğu ciddi anlamda hissedilen muhalefet boşluğunu doldurmak olacaktır. dedi.


SP Erzurum İl Teşkilatı istifa etti

Saadet Partisi Erzurum İl Yönetimi ve 16 ilçe teşkilatındaki üyeler toplu istifa etti.

İl Başkanı Teoman Kümbet, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 11 Temmuzdaki kongreden bu yana yaşanan gelişmeler nedeniyle artık Saadet Partisinde siyaset yapma imkanı kalmadığını belirterek, daha fazla çatışmaya, kırgınlıklara ve anlamsız zaman kaybına vesile olmamak için Erzurum İl Yönetimi ve 16 ilçe teşkilatı olarak istifa etme kararı aldıklarını bildirdi.

Zor bir karar verdiklerini ifade eden Kümbet, Kaç yıllık emeğimizi elimizin tersi ile bir kenara bırakıyoruz ama şundan emin olun ki öz evladının onarılmaz yaralar almasını istemeyen bir öz annenin tavrı ile hareket ediyoruz. Camiamızın, şerefli geçmişini lekeleyecek, enerjisini tüketecek bir sürü tartışmasının sürüp gitmesini, aynı inancı paylaşan kardeşlerimizin kardeşlik hukukunu zedeleyecek bir kavga ve çatışma ortamına sürüklenmesini istemiyoruz şeklinde konuştu.Saadet Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Cemalettin Hınıslıoğlu da partide yaşanan gelişmeleri üzüntüyle takip ettiğini söyledi.

Simitçi Saadet Partisinden İstifa Etti

Saadet Partisi (SP) Gaziantep İl Başkanı Semih Simitçi, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Simitçi ile beraber 5 ilçe başkanı ve bazı yöneticiler partilerinden istifa etti.

Semih Simitçi, SP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 1 buçuk yıldan beri SP Gaziantep İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, Hepimizin bildiği gibi 11 Temmuz 2010 günü yapılan büyük kongreden sonra yaşanan üzücü hadiseler sonucunda Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 1 Ekim Cuma günü genel başkanlıktan ayrıldı. Ben de yaptığım istişareler sonucunda Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanlığından ayrılıyorum. Bu kararımız siyasi hayatımızda bir son değil yeni bir başlangıç olacaktır. Benimle beraber çalışan bütün kardeşlerime teşekkür ederim. dedi




Etiketler:  saadet partisi istifa gik üyeleri ısparta mahmut bilgiç saadet partisi ısparta istifa 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.