banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Reyhanlı’daki Patlamalara Kınama


Dernek adına basın açıklaması yapan dernek Başkanı Abdullah GÖÇMEZİ: “Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalar sonucu 43 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve 100’ü aşkın vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan bu elim hadise, bizleri derinden yaralamıştır. Hassas bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde, Bu saldırı Türkiye’nin istikrarına ve bölgesindeki yükselen değerine yapılan bir saldırıdır. İnsanlıktan nasibini almamış, vicdanı kararmış, gözünü kan bürümüş odaklarca masum kişilere yönelik yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetliyoruz. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Bugüne kadar şiddet ve zulüm üzerine gelecek bina etmek isteyenlerin sonu hep hüsran olmuştur. Bu çirkin saldırıları gerçekleştirenlerin bilmelidirler ki ; İnsanlık onurunu çiğneyen, insan hayatını hiçe sayan  terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağı, hiçbir zaman yapanlara bir kazanç sağlayamayacağı aksine bu tür eylemlere tevessül edenler, hem insanlık vicdanında hem de hakkın yanında ebediyen mahkûm olacaklarını bilmeleri gerekir. KALEMDER olarak hain olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."
Çözüm süreci ile otuz yılı aşkın bir süredir anaların gözyaşının dinmediği memleketimizde ilk defa iki baharı birlikte yaşama sevincini iliklerine kadar hisseden vatandaşlarımıza bu insanlık dışı vahşeti yaşatanlar bilmelidirler ki bu yaptıkları asla yanlarında kar kalmayacaktır. Ve bu saldırı ile hedefledikleri kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Kendi halkalarına acımasızca katliamlar yapanlar artık o halkın arasında yaşama hakkını bir daha bulamayacaklardır.
Halkımız bu tür olaylarda her zaman olduğu gibi yine sabır, sağduyu ve akliselim ile hareket edeceğinden asla kuşkumuz yoktur. Hele hele kendilerine sığınmış, mazlum ve mağdur Suriyeli kardeşlerine karşı en ufak bir hasımane tavra asla tenezzül etmeyecektir. Dün olduğu gibi bugün de bu kardeşlerine sofrasını ve gönlünü açacağına inanıyoruz. Şer odaklarının şerrine ve oyunlarına gelmemeliyiz gelmeyeceğiz inşallah.
Allah’ım, sen zalimlere, kirli oyunlarla bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat verme. Onların planlarını akim bırak. Birlik ve bütünlüğümüzü bozma.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.