banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

PKK'ya İŞKUR darbesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde geçici istihdam edilmek üzere hayata geçirdiği İŞKUR projesi, bölgedeki işsizlik ve terör eylemlerine neşter vurdu. Bakanlığın Ekim 2011'de İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 350-400 milyon liralık kaynak ayırarak 23 ilde hayata geçirdiği TYÇP, 50 bin işsiz vatandaşa eve ekmek götürmesi için umut oldu. Ancak bu durumun bölgede işsizlik üzerinden yandaş sağlayan PKK'da hüsrana neden olduğu belirtiliyor.

BDP GÖSTERİ İÇİN ELEMAN BULAMIYOR

Bölgede terör belası yüzünden yıllarca müzmin bir hale gelmiş olan işsizliğe önemli ölçüde derman olan Toplum Yararına Çalışma Programı projesinin, gençlerin işsizliğinden faydalanan terör örgütünü hayli sıkıntıya soktuğu ifade ediliyor. PKK yandaşlarının her eylem ve gösteride öne sürdüğü gençlerin, İŞKUR projesi kapsamında işe başvurmasından sonra BDP'nin, bölgede yürüyüş ve propaganda yapacak eleman bulmakta oldukça zorlandığı kaydediliyor.

PKK YENİ STRATEJİLER PEŞİNDE

Güvenlik birimlerinin raporlarına göre, bölgede işsizliği azaltmak için İŞKUR projesiyle işe yerleştirilen binlerce insan sadece iş bulmakla kalmayıp yasa dışı gösterilerden de uzak duruyor. BDP'nin, daha önce çeşitli il ve ilçelerde haftalık rutin hale getirdiği eylemlere eleman bulmakta zorlandığı için telaşa girdiği, bu durumdan oldukça rahatsız olan örgütün ise gençleri yeniden kazanmak için çeşitli stratejiler peşinde olduğu dile getiriliyor.

PEÇEN: PROJE DERDİMİZE DERMAN OLDU

Terör örgütünün yıllarca işsizliği kullanarak gençleri yanına çektiğini belirten AK Parti Şanlıurfa Suruç Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Şahinalp, projeyi överek “Başta bölgede olmak üzere kandırılmaya müsait gençlerin örgüte katılımının önlenmesi için Toplum Yararına Çalışma Programı projesi olan İŞKUR'un geçici olarak değil kalıcı olarak uygulanmasını istiyoruz” dedi. Proje sayesinde işe başlayan Halil Peçen ise, bu uygulamanın bölgede bir ilk olduğuna dikkat çekerek, “Devlet büyüklerimize İŞKUR' un bölgedeki terör ve işsizlik derdine derman olduğunu söylemek istiyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'mızdan İŞKUR'u yaygınlaştırmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞSİZLİK DAĞA ÇIKIŞTA ÖNEMLİ BİR ETKEN

Polis Akademisi'ne bağlı Uluslararası Terörizm Merkezi'nin (UTSAM), yaptığı bir araştırma da bölgedeki işsizlik sorununun dağa çıkışta önemli bir etken olduğunu gözler önüne sermişti. Bölgedeki insanlarla yüz yüze görüşen UTSAM, terörü besleyen kaynaklar konusunda bir anket çalışması yapmıştı. “Bölgedeki işsizlik ve yoksulluk örgüte katılımı artırıyor mu?” sorusuna katılımcıların yüzde 52.69'u “Evet” cevabını vermişti.
Ersoy Metehan / AKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.