banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

PKK'lilerden öğrencilere 'boykot' tehdidi iddiası

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, geçtiğimiz günlerde HDP/PKK’li öğrencilerin sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla yaptıkları dersleri boykot çağrısına oymadıkları gerekçesiyle tehdit edildiklerini öne sürdüler. 

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan öğrenciler, geçtiğimiz günlerde HDP/PKK’li öğrenciler tarafından Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’ın bazı ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için dersleri bir gün boykot etme çağrısına uymadıkları gerekçesiyle tehdit edildiklerini belirterek, tehdit edilenler arasında kız öğrencilerin de bulunduğunu ifade ettiler. 

“Derse girdiğinizi tespit ederek sizlerle sonra görüşeceğiz!”

Özellikle kız öğrencilerin bu konuda çok tedirgin olduklarını ifade eden Öğrenciler, “HDP/PKK’ye yakınlıklarıyla bildiğimiz bir grup öğrenci, bizim sınıfımıza gelerek Diyarbakır, Cizre ve Mardin deki sokağa çıkma yasağının kaldırılması için derse girmeyeceklerini ve okulu boykot edeceklerini söylediler. ‘Siz de bize destek vereceksiniz; eğer destek vermezseniz derse girdiğinizi tespit ederek sizlerle sonra görüşeceğiz.’ diyerek bizleri tehdit ettiler. Orada bulunan öğrencilerin bir şey dememeleri üzerine grup sınıfımızdan ayrıldı. Sonraki gün ise 20-30 kişiden oluşan bir grup öğrenci okulun önünde 10-15 dakika boyunca yazılı pankartlar açarak oturma eylemi yaptı. Eyleme destek olmadığı için grup, aralarında kız öğrencilerin de bulunduğu, kendilerine destek vermeyen arkadaşlarımızı ve bizi tehdit ettiler.” dedi.

“Yaşananlardan okul yöneticilerinin de haberleri var”

Başka bir öğrenci ise yaşananlardan okul yönetimin haberi olmasına rağmen herhangi bir şey yapılmadığını öne sürerek, “Gece saat 23.00 sıralarında HDP/PKK’ye yakınlığı ile bilinen öğrenci bizim kaldığımız yurda gelerek, yapacakları eylemlere destek vermemizi istediler. ‘Sizlerin de bize destek olmanızı istiyoruz. Mutlaka bize destek vermelisiniz aksi takdirde biz sizinle ayrı görüşeceğiz’ diye bizi tehdit ettiler. Yaşananlardan okul yöneticilerinin de haberleri olmasına rağmen herhangi bir önlem alınmıyor. Bizler buraya okul okumaya geldik. Tedirgin olmasınlar diye ailelerimizi de arayamıyoruz. Yetkililerin bu konuda bir önlem almalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan aynı fakültede daha önceki yıllarda da benzer olayların yaşandığı ve olayların kamuoyuna yansıtılmadığı öğrenildi. (Cüneyt Hasar- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.