banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

PKK'liler Dargeçit'te bir camiyi kullanılamaz hale getirdi

Dargeçit’te geçen gece başlayan olaylarda Safa Mahallesinde bulunan camiye giren PKK’liler, camiyi kullanılamaz hale getirdiler. PKK’nin bu tür eylemleri, halkın inanç ve değerlerini artık açıkça hedef alması olarak değerlendiriliyor.

Alınan bilgilere göre geçen gece başlayan olaylarda Safa Camii’ne giren PKK’liler, içerdeki minberi, mihrabı, asma tavanı, halıları, cam ve çerçeveleri tahrip etti. Halkın araçlarına da el koyan PKK’liler, daha sonra kimi köprü, iş yeri ve evlere zarar verdiler. PKK’lilerin yollara barikat kurması nedeniyle de halk evlerini boşaltarak mahalleyi terk etti.

Kubbesine kadar tahrip edilen Safa Camii’ni gören halk ise buna sebep olanları ve yapanları Allah’a havale ederek, camiye saldırmanın din düşmanlığından öte bir şey olmadığını söylediler.

Son zamanlarda Cami, Medrese, Kur’an Kursu ve İslami nişaneler taşıyan tarihi yapıları hedef aldığı görülen PKK’nin; sokak olaylarına, şiddet eylemlerine, çatışma ve hendek siyasetine destek vermeyen halkın, inanç ve değerlerini artık açıkça hedef aldığı dikkat çekiyor.

Öte yandan bugün Dargeçit’te Safa Camii başta olmak üzere 6 camide Cuma Namazı kılınamadı. İlçede bu akşam ilan edilen sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor.   

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.