banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

PKK çatışmadan ayrılmak isteyen genci katletti

Silvan’da 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalarda ölen Sertip Polat’ın babası, PKK medyasının, “oğlunun cenazesine sahip çıkmadığı” yönündeki haberlerini yalanladı.

Çatışma bölgesine götürülen oğlunun örgütten ayrılmak istediği için PKK’liler tarafından katledildiğini belirten Acılı baba, PKK’nin daha sonra da, ısrar etmelerine rağmen oğlunun cenazesini kendilerine vermediğini söyledi.

İslami terbiye ile büyüttüğü oğlunun PKK’liler tarafından kandırılarak kendilerinden uzaklaştırıldığını ifade eden Baba Nizam Polat, “Gün geçtikçe oğlum İslam’dan uzaklaştırıldı. İki yıldır ben oğlumun hak yoluna geri dönmesi için çabaladım. Oğlumu bize düşman ettiler. Bu bize yapılan bir zülümdür. En sonunda oğlumu Silvan’da bulunan Tekel Mahallesine götürüp çatışmalara sürüklediler. Oğlum, amcasına, ‘Beni bu insanların arasından kurtarın’ demiş. Çatışmaların yaşandığı Tekel Mahallesinde onlardan ayrılacağını söyleyerek oradan uzaklaşmak istemiş. Fakat biraz uzaklaşınca arkadan ateş ederek onu katletmişler.” dedi.

PKK medyasının, kendisinin, Sertip’in cenazesini almadığı yönünde yalan haberler yaptığını belirten Nizam Polat, babası olarak defalarca ısrar etmesine rağmen cenazenin kendilerine verilmediğini ve Lice’ye götürülerek defnedildiğini belirtti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.