banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

PKK Beytüşşebap'ta sivil alanları da hedef almış

Kurban Bayramı’nda PKK’lilerin Beytüşşebap’ta düzenlediği saldırıda sivil yaşam alanlarını; cami ve sağlık ocaklarını hedef aldığı görüldü.

Yapılan saldırılar sonrasında ilçede büyük tahribatlar meydana geldi. İlçe merkezinde cami minareleri, sağlık ocağı ve okullar PKK’lilerin saldırılarına hedef oldu. İlçede yaşanan saldırıların boyutu objektiflere yansıdı.

Beytüşşebap’ta yaşanan çatışmalarda halkın can güvenliğinin hiçe sayıldığı, sağlık merkezinin yanı sıra kamu binaları ve lojmanların hedef alındığı, kimi camilerin de kısmen yandığı görüldü.

Beytüşşebap’ta neler olmuştu?

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 24 Eylül gecesi PKK’liler kapsamlı saldırılar gerçekleştirmiş, bunun sonucunda 2 asker ve 3 sivil hayatını kaybetmiş, 11 polis, bir geçici köy korucusu ve  5 asker yaralanmıştı.

Yaralıların hastaneye ulaştırılması için bölgeye sevk edilen ambulanslara da uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, ambulans şoförü hayatını kaybetmişti. 

Ayrıca ilçede yaşanan çatışmalarda 56 PKK’li de ölmüştü.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.