banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

'PKK adam kazanmak için eğitimi engellemeye çalışıyor'

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, PKK’nin adam kazanmak için bölgede sürekli eğitimi sabote ettiğini söyledi.

Artan şiddet ortamının eğitim üzerinde olumsuz etki bıraktığını vurgulayan Memiş, İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunarak, PKK’nin adam kazanmak amacıyla sürekli olarak eğitimi engelleme faaliyetleri içinde olduğunu söyledi.

Memiş, “Okulların hedef alınması, tamamen eğitimin ortadan kaldırılması, bölgede gücün kendilerinde olduğu, hiçbir şekilde kendileri dışında eğitim ve sağlık hizmetinin alınamayacağını göstermeye çalıştı. Ama maalesef bürokrasi veya devlet yetkilileri bunu iyi algılamadı. Hatta onların şımarıklarına zaman zaman da seyirci kaldılar. PKK okullara ses bombası atarak çocukları okuldan uzak tutmaya ve dolaysıyla bu çocukları kendi ideolojisine göre yetiştirip, bu sayede dağ kadrosuna adam kazandırmayı, şehirlerde kendi propagandasını yapacak kitleyi hedeflemektedir.” dedi.

Eğitim-Sen’in okulları boykot etme çağrısını eleştiren Memiş, “Çocukların cahil yetişmesi noktasında Eğitim-Sen’in adım atmaması ve bu çocukların okula gitmemeleri için boykot yapıp, her fırsatta 4+4, Peygamber Efendimizin hayatı, Kur’an eğitimi gibi konularla ilgili iş bırakıyoruz. Çocukların genleri ile oynayıp Kur’an ve sünnetten uzaklaşıp tamamen kendi örgütsel dayanaklarıyla ilgili ideolojik dayatma yapmaktadırlar. Halkın içine milisler yerleştirerek insanları elde etmeye çalıştıkları için okulu boykot ediyorlar. Bu konuda Eğitim-Sen’lilere sesleniyorum. Çocukların eğitim hakları anayasal bir haktır. Peki, çocukların eğitim haklarının elinde alınmasına, okullarla ilgili PKK’nin yaptıklarına seyirci kalmaları anayasal hak mıdır? PKK’nin okullara, çocuklara yönelik bütün eylemleri kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Hangi eğitimci çocukların eline Molotof ve taş veriyorsa onu lanetliyoruz”

Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırıyı kınayan Memiş, bunun siyaset malzemesine dönüştürülmesini eleştirerek,  “Kan üzerinde siyaset yapma geleneğini sürdüren PKK ve HDP bu tür davranışlardan vazgeçmelidir. Siyasi partileri bir tarafa bırakarak, özellikle eğitim sendikalarının bunu fırsat bilip tamamen sokağa dökülmesini doğru bulmuyorum. Eğitimciler çocukları sokağa yönlendirip taş, sopa ve Molotof ile uğraşmasına katkı sağlıyorsa, Diyarbakır sokaklarının darmadağın olmasına, çöplükten geçilmemesine,  tahrip olmasına neden oluyorsa, ben onları eğitimci olarak görmem. Bunu yapanları, Kürt çocuklarının gelişmesini istemeyen ajan niteliğinde görürüm. Hangi eğitimci bunu yapıyorsa onu lanetliyoruz.” diye konuştu.

“Yetkilileri ve Milli Eğitim Bakanlığını göreve çağırıyoruz”

Sur ilçesinde okuyan çocukların başka okullara nakil edilmesine tepki gösteren Memiş, “Gerekli tedbirler alınamıyorsa bürokrasinin kendisini sorgulaması gerektiğine inanıyorum. Dört okul ciddi şekilde boşatıldı ve çocuklar başka okullara yönlendirildi. Çocukların başka yerde eğitim alması mümkün değildir. Ankara’nın göbeğinde eğitim alan biri nasıl alıyorsa, devlette buradaki Kürt çocuklarının eğitimlerini alabilmesi için her türlü önlemi alabilmesi gerekiyor. Taşımalı sistem ile eğitim olamaz. Yetkilileri ve Milli Eğitim Bakanlığını göreve çağırıyoruz.” dedi. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.